Mescid-i Nebevî’deki Kur’an halkaları

Medine’de Peygamberimizin Mescidine girenler yüzlerce öğrencinin oluşturduğu Kur’an halkaları karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor.

GİRİŞ 25.06.2016 10:46 GÜNCELLEME 25.06.2016 10:52

Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in kabrinin bulunduğu Medine’deki Mescid-i Nebevî’de bulunan hafızlık halkaları dikkat çekiyor. Neredeyse her kolonun altında bir hoca ve etrafında toplanmış olan ilim talebeleri özellikle hacı adaylarının dikkatini çekiyor.

Peygamber Efendimiz zamanında başlayan bu gelenek Mescid-i Nebevi’de bozulmadan devam etmiş. Mescidde toplam olarak 80 Tahfiz (Hafızlık) halkası bulunuyor. Bu halkaların çoğunluğunu 5-18 yaş arası çocuklar oluştururken Kur’an ezberlemek isteyen yetişkinler de yaşı ne olursa olsun eğitim alabiliyor. 

SADECE KUR’AN EZBERLETİLMİYOR

Disiplinli bir sistemin izlendiği Kur’an halkalarına katılmak için Mescid-i Nebevi idaresinden kayıt yaptırmak yeterli oluyor. 50’den fazla hocanın görev yaptığı bu halkalarda sadece Kur’an ezberi değil, ahlak, edep ve diğer dini kurallarda öğretilenler arasında. 

HER YIL YÜZLERCE HAFIZ ÇIKIYOR

Her ülkeden ve ırktan hocanın ve talebenin bulunduğu Tahfiz halkalarından yılda yüzlerce hafız çıkıyor. Yıl sonunda Medine Emiri’nin de katılımıyla Mescid-i Nebevi’de gerçekleştirilen törende hafız öğrenciler ödüllendiriliyor.

MİSAFİR ÖĞRENCİLİK

Tahfiz halkalarına misafir öğrenciler de katılabiliyor. Özellikle ramazan ayında akşam ve yatsı namazından sonra okumasını düzeltmek isteyenler hocaların gözetiminde tilavetlerini gerçekleştirip tashih ettirebiliyorlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi