ABD ile Kürtler anlaştı!
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Kürt Bölgesi arasında bugün ilk defa askeri bir protokol imzalanacak.
GİRİŞ 12.07.2016 14:00
GÜNCELLEME 12.07.2016 14:03
Anlaşmaya Başkan Mesud Barzani'nin huzurunda, ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Robert Work ile Savunma Bakanı Kerim Sincari imza atacak.
Rûdaw muhabiri Senger Abdurrahman, Erbil ile Washington arasında varılan protokolün siyasi ayağı da olduğunu aktardı.
IŞİD'e karşı savaş bitene dek uygulanması beklenen protokole göre, Amerika, Peşmerge Güçleri'ne askeri ve siyasi olarak destek verecek.
YORUMLAR 63
-
rıdvan 10 yıl önce Şikayet Etbeşyüzlü ABDBeğen
-
Kuzeyli 10 yıl önce Şikayet EtPolitika dunya da inandi... Nerde petrol kokusu varsa orda abd. Hepsi formilite icabi...Beğen
-
Marasli. 10 yıl önce Şikayet EtPetrol bitene kadar uydu bir Terör devleti, sonrasi bölgenin basina bela.Beğen
-
derya 10 yıl önce Şikayet EtIsid bahanesiyle pkk ya destek vericekler..Beğen
-
kenan 10 yıl önce Şikayet Etbu kürtlerin yüzde 2 si müslümandırBeğen