ÖSO'nun yeni hedefi El-Bab

'Fırat Kalkanı Harekatı' kapsamında Cerablus'u DAEŞ'ten temizleyen Özgür Suriye Ordusu, Saruç çayına kadar olan bölgeyi de PYD'den aldı.

ÖSO'nun yeni hedefi El-Bab
ÖSO'nun yeni hedefi El-Bab
GİRİŞ 30.08.2016 17:15 GÜNCELLEME 30.08.2016 17:34

Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'nin Cerablus'a düzenlediği Fırat Harekatı kapsamında Cerablus'tan güneye doğru ilerleyişi sürüyor. PYD unsurlarına ait çok sayıda köy ve kasabanın alınmasından sonra ÖSO kuvvetleri Münbiç'e 20 km kuzeyde Saruc çayında durdu. Yetkililere göre, operasyonun yönü DAEŞ'in elinde bulunan El-Bab şehrine doğru kayacak.

En önemli ikmal yolu

Türkiye'nin desteği ile Cerablus'u DAEŞ'ten geri alan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yeni hedefi, Suriye'nin El Bab kenti olacak. Cerablus'tan çekilen DAEŞ militanlarının kontrolünde bulunan El Bab, yine DAEŞ'in kontrolündeki Mare'nin en önemli ikmal yolu üzerinde bulunuyor. El Bab'ın temizlenmesinin ardından ÖSO, Mare'ye yönelmeyi hedefliyor. Böylece, Kuzey Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgeye Cerablus'un yanı sıra El Bab ve Mare de eklenecek. Güvenli bölge, 48 km derinliğinde ve 78 km genişlinde bir alandan oluşacak. 48 km'lik derinlik, TSK'nin Fırtına obüslerinin menzili içinde kalıyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 28 Ağustos pazar günü Nusaybin ile Mürşitpınar arasında kalan Suriye hudut bölgesinde çok sayıda silah araç malzeme ve personel yüklü TIR'ların doğudan batıya doğru hareket ettiği tespit edilmişti. Bu hareketliliğin DAEŞ'e bağlı El-Bab'ı aldıktan sonra Münbiç operasyonuna takviye amacına yönelik olduğu belirtiliyor.

Askeri kaynaklar, Fırat Nehri batısında bulunan YPG/PYD unsurları Suriyeli sivilleri binaların içerisinde rehin tutuyor ve binaların çevresine silah yüklü araçlar yerleştirerek kara unsurları ile hava kuvvetlerinin bombardımanlarına sivilleri hedef haline getirdiğini belirtiyor.

Bunun akabinde yaşanabilecek sivil can kayıpları da "Türkiye sivilleri katlediyor" şeklinde propaganda maksatlı olarak Türkiye aleyhine uluslararası kamuoyu baskısı oluşturmak için kullanılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi