''Saddam hiç pişmanlık duymadı''

Irak eski Milli Güvenlik Müsteşarı Mofak Rubayi, 10 yıl önce idam edilen Saddam'ın idama götürülürken hiçbir pişmanlık duymadığını belirtti.

''Saddam hiç pişmanlık duymadı''
''Saddam hiç pişmanlık duymadı''
GİRİŞ 13.09.2016 23:46 GÜNCELLEME 13.09.2016 23:46
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rubayi, yaptığı açıklamada, Saddam Hüseyin'in 2006 yılı Kurban Bayramı sabahına karşı idam edildiğini anımsatarak, "Saddam'ın idamı, Amerikalı korumaları tarafından Irak hükümetine devredilmesinden sonra gerçekleşti. Iraklı yetkililer, idam kararını alelacele uygulamaya koydu. Bu da farklı yönleriyle tüm Arap çevrelerini hayrete düşürmüştü." dedi.

Iraklı devrik liderin idam edilene kadar işlediği suçlardan dolayı hiçbir pişmanlık duymadığını dile getiren Rubayi, şöyle konuştu:

"Saddam'ı kapıda karşıladım. Bizimle beraber hiçbir ABD'li ya da yabancı kişi içeri girmedi. Ceket ve beyaz gömlek giyen Saddam, çok normaldi, panik değildi ve üzerinde hiçbir korku belirtisi yoktu. Bazıları o an çöktüğünü ya da uyuşturucu etkisi altında olduğunu söylememi istiyor ancak bu anlattıklarım tarihi gerçeklerdir. Saddam, suçlu ve katildi doğru ancak sonuna kadar yaptıklarına bağlıydı. Kendisinden hiçbir pişmanlık, Allah'tan mağfiret dilemek veya af edilme talebi duymadım. Keza hiçbir namaz veya dua da duymadım."

"HATA YAPILDI"

Rubayi, Saddam'ın idam sehpasına çıkarılmadan önce elinde Kuran'ı Kerim taşıdığına dikkati çekerek, "Saddam'ı idam kararının okunması için yargıcın odasına götürdüm. Kararı duyunca "Amerika'ya ölüm", "İsrail'e ölüm", "Fars-i Mecusilere ölüm" ve "Yaşasın Filistin" sloganlarını attı." ifadesini kullandı.

Saddam'ın idam edilmesi sırada hata yapıldığını söyleyen Rubayi, "Saddam'ın ayakları birbirine bağlıydı ve önündeki idam sehpasının merdiven basamaklarına binmek zorundaydı. Bu durumda onu ben ve yanımdakiler merdivenden yukarı çıkarmak zorunda kaldık." dedi.

YORUMLAR 12
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddam diktatormuydu ? Olabilir, evet diktatordu. Peki diktatorunu astiktan sonra Irak daha mutlumu oldu? Hic sanmiyorum. Ne acayip bir durum.
    Cevapla
  • sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam ülkesini bir şekilde bir arada tutuyordu ortada bir suçlu varsa oda siyonistler ve onun köpegi abd ingilteredir.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddamı bir Kurban Bayramı sabahı Kürt cellada astıran ABD li siyonist kafirler Irak'ta kitle imha kimyasal silahlarını bulamadılar , Saddam belki zalim biriydi ama Irak halkının lideriydi. Bir lideri astılar , bir ülkeyi işgal ettiler , 1 milyon Iraklıyı öldürdüler , ırzları kirlettiler.Şimdi Iraklılar keşke Saddam başımızda olsaydı da bu zilleti yaşamadaydık diyorlar.Maalasef Kürtlerin dinden imandan uzak olanları bulundukları her ülkenin başına bela oldular.Allah Saddama bile rahmetiyle muamele eylesin inş .
    Cevapla
  • Mert27 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddamı Rahmetle anıyoruz mekanı cennet olsun.ona hıyanet eden abd ile birlik olup arkadan vuran hainler.kimyasal silahı var dendi sonra iftira olduğu bütün dünya Şahid oldu.muslumanlarin en kutsal gününde şehit edildi.
    Cevapla
  • Gülcan 7 yıl önce Şikayet Et
    Saddam suçlu ya da değil ben kendisini seviyordum seviyorum. Özellikle abdnin suçladığı öldürmek için uğraştığı, kendi halkının ihanetine uğrayan saddamı karalamaya çalışmaları benim için hiçbir şey ifade etmez ne dedikleri umurumda bile değil kafirin sözüyle düşünmem ben
    Cevapla
  • Azeri 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel özetlemişsin allh senden razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi