Yusuf el-Karadavi'den Halep çağrısı!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi, Suriye'nin Halep kentini savunmak için birlik olma çağrısında bulundu.

Yusuf el-Karadavi'den Halep çağrısı!
Yusuf el-Karadavi'den Halep çağrısı!
GİRİŞ 08.10.2016 15:29 GÜNCELLEME 08.10.2016 15:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Suriye'nin Halep kentini savunmak için İslam dünyasına birlik olma çağrısı yaptı.

İstanbul'da düzenlenen Avrupa Fetva ve Araştırma Meclisi 26. Dönem Toplantısı'na katılan Karadavi yaptığı açıklamada, "Her Müslüman'ın Halep'i savunmak için ortak tavır alması gerekir." dedi.

Halep'e yardım için birlik olma çağrısı yapan Karadavi, "Önünde Halep gibi vahşilerin sofrasında parçalanan bir kent varken İslam ümmetinin dağınık halde kalması caiz değil. Bu vahşi saldırılar karşısında bir silkiniş, bir harekete geçme hali bulmayı umuyoruz." diye konuştu.

Halep'te yaşananların İslam düşmanlarının dahil olduğu büyük bir mesele olduğunu ifade eden Karadavi, Müslümanların kan dökmeyi ve savaşı sevmediğini, kendisine düşmanlık edenler dışında kimseye de düşmanlık etmediğini söyledi.

Suriye'de rejim güçleri ve Rus jetleri ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'e saldırılarını artırırken, bu saldırılarda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Hur 7 yıl önce Şikayet Et
    Birazda Ortadoğu halklarının kanını emen bagnaz kralliklar için fetva yayınlayan ey Uşaklar
    Cevapla
  • Ferdi1357 7 yıl önce Şikayet Et
    Dem ağzini topla yoksa seni komple toplarlar
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    ey İslam ümmeti neden herkes kafasın kuma gömüş gerçekleri görmek istemiyor bugün aynı ortamı yahudi ve hiristyanlar yaşasaydı yani Müslüman ülkeler haksızlık etseydi onlar hemen birleşir bir araya gelirdi ama biz neden hep seyirci kalıyoruz sayın CumhurBaşkanımız 26 cı İslam konfaransın da demiyor mu gelin birleşelim ama hiç bir hareket yok.Kimse demiyor ey amerika,ingiliz,avrupanın hristyan ülkeleri sizin burada ne işiniz var.işte örnek ırak başbakanı 63 tane yabancı ülke askeri orada çirit atıyor o diyor ki Türkiye bizim topraklardan çıksın ne gülünç bir durum.abd ırakta ne namus bıraktı ne ibadet mekanları bıraktı 10 yıl da 1.milyon ıraklıyı öldürdü kimsenin sesi çıkmadı.
    Cevapla
  • Mehmet sıddık koca 7 yıl önce Şikayet Et
    islamla sereflenmis buyuklerime sesleniyorum suriyedeki bebelerimizi adeta deneme tahtası haline getirip kurşun sıkan kafirin oynadığı filmi ne guzelde seyrediyoruz hepimize yazıklar olsun
    Cevapla
  • Dem 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Öküz halepi kime karşı savunmak için fetva yayınlıyor anlamadım. Zaten suriye devletinin değilmi orası
    Cevapla
  • muslim 7 yıl önce Şikayet Et
    Alimlere saygın bumu. bir müslüman böyle konuşmaz
    Cevapla
  • Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Asıl öküz sensin aptal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!