Cebbar Yaver operasyona katılacak güçleri açıkladı

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, Musul'u Kurtarma Operasyonu'na yabancı güçlerin katılmayacağını söyledi.

Cebbar Yaver operasyona katılacak güçleri açıkladı
Cebbar Yaver operasyona katılacak güçleri açıkladı
GİRİŞ 17.10.2016 00:44 GÜNCELLEME 17.10.2016 00:45
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Rûdaw'ın canlı yayınına katılan Cebbar Yaver, Peşmerge Güçleri'nin Musul savaşındaki rolü hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaver, operasyona katılacak güçleri açıkladı:

“Irak Ordusu'ndan; 15'inci ve 16'ıncı tümenleri, anti-terör, federal polisi, Ninova polis güçleri, Şii Heşdi Şabi ve Heşdi Weteni (Aşiret topluluklar) milsileri katılacak.

Peşmerge Güçleri'nden piyade tümenleri, 80'inci ve 70'inci Birlikleri, 1'inci ve 2'inci Destek Kuvvetler, Zerevani Komando Kuvvetleri (Özel Kuvvetler), Sivil Savunma güçleri katılacak.”

Bakanlık yetkilisi, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri hava desteğinin yanı sıra gerektiğinde karada da lojistik destek vereceğini söyledi.

Yabancı güçlere ilişkin Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri şunları söyledi:

YABANCI HERHANGİ BİR GÜÇ OPERASYONA KATILMAYACAK

“Peşmerge Güçleri, Iraklı ve uluslararası koalisyon komutanları arasında yapılan toplantılarda alınan karar çerçevesinde ve yapılan planlara göre, yabancı ve dışarıdan herhangi bir güç operasyona katılamayacak.

TÜRK ASKERLERİ OPERASYONA KATILMAYACAK

Musul'un Başika bölgesinde bulunan Gudad Askeri Üssü'nda konuşlanan Türk askerleri operasyona katılmayacak. Irak Hükümeti ve Kürdistan Bölgesi'nin resmi güçleri dışında başka güç yok”

Peşmerge Güçleri, Irak Hükümeti ve koalisyon güçleri arasında ortak operasyon odası kurulduğunu ifade eden Yaver, şöyle devam etti:

“Ayrıca savaş özel basın odası da kurulacak. 3 taraf basın odasında çıkan talimata göre ortak bir şekilde hareket edecek. Ayrıca geniş bir medya ekibi oluşturulmuş durumda. Basın kuruluşları buradan gelen bilgileri esas alacaktır.

Peşmerge Güçleri'nin rolüne ilişkin, Cebbar Yaver, “operasyonda peşmergeye özellikle coğrafi olarak büyük ve önemli rol verilmiştir. Ancak güvenlik nedenlerde daha fazla ayrıntı paylaşamayız” diye belirtti.

 

KAYNAK: RUDAW
YORUMLAR 21
  • m akif 7 yıl önce Şikayet Et
    kuzey IRAK TÜRKİYE nin arka bahçesidir .ve aynı zamanda MİSAKI MİLİ dir . TÜRKİYE kuzey ırak taki askeri varlığını artırarark devam etmelidir ..
    Cevapla
  • sezai 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu adamların ipleri ABD'nin elinde abd ne derse bunlar yapmak zorundular bunları büyütüp besleyen bu hale getiren kim daha düne kadar bunlar bir aşiretten ibaretti bu gün bunların kanları bitlendi bunu sağlayan ülkeye abd ye diyet ödüyorlar bunların hesabı varsa Allah C.C'nin de bir hesabı var biz millet ve devlet olarak hep mazlumun yanında ve Adaletli olduk yer yüzünde bu nedenle bizim burada mücadelemiz sürmeli işimiz Allaha kalmış bolca dua etmeliyiz fazla beklenti için olmamız kendimizi kaldırmamıza sebep olur. Benim dinim boşa dememiş küfür tek millet bunlar sureti islamdan gözüken gizli gavurlar ve onların torunları.
    Cevapla
  • yağız 7 yıl önce Şikayet Et
    bu topraklar Türkiyenin yani Türklerindir. orada yaşayan herkese saygımız var fakat bizim demeleri beni çıldırtıyor.
    Cevapla
  • hacamat 7 yıl önce Şikayet Et
    sen oyke san abd nin turkiye girmesin de kim girerse girsin mantığı
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    başınıza Türkiye kadar taş düşsün emi !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!