Kerry'den tehlikeli ima: Süper güçlerin savaşı...

Kerry, mezhepsel bir çatışmayı tahrik edecek daha büyük bir savaşın veya süper güçler arasında yıkıcı sonuçları olacak bir çatışmanın ateşini yakmak istemediklerini söyledi.

Kerry'den tehlikeli ima: Süper güçlerin savaşı...
Kerry'den tehlikeli ima: Süper güçlerin savaşı...
GİRİŞ 17.10.2016 00:41 GÜNCELLEME 17.10.2016 01:08
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde ‘Fikirdaş Ülkeler Grubu'nun temsilcilerini bir araya getiren Suriye toplantısı sonrasında İngiliz mevkidaşıyla birlikte basına açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye konusunda görüşmelerin ötesine geçmek zorunda olduklarının bilincinde olduğunu belirterek, "Ancak bölgede mezhepsel bir çatışmayı tahrik edecek daha büyük bir savaşın veya süper güçler arasında yine yıkıcı sonuçları olacak bir çatışmanın ateşini yakmadığımıza emin olmalıyız" diye konuştu.

Rusya'nın Suriye'de gerçek çözümün siyasi olacağını söylediğini ancak bunu eylemleriyle de desteklemesini isteyen Kerry, "Dün Lozan'da bu hedefe nasıl ulaşacağımız konusunda samimi bir görüşme yaptık. Ruslar ve İranlılar da oradaydı. Ancak bu zor görünüyor" değerlendirmesini yaptı. Lozan görüşmesinde ateşkes teklifinin önümüzdeki günlerde, yeni bir şekilde nasıl denenebileceğini ele aldıklarını belirten Kerry, bugün Londra'da gerçekleştirilen toplantıda da buna yönelik bir dizi fikrin gündeme geldiğine dikkat çekti.

YORUMLAR 43
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakın o ateşide artık ne oluyor görürsünüz. Pentagondan iki düğmeyle bu işler yürümüyor. Burası anadolu
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Güçleri birbirine eşit iki devlet savaşırsa birbirlerine büyük zarar verirler, çünkü kolay kolay yenişemezler, çatışma çok uzun sürer.
    Cevapla
  • İsimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen korkuyor musun kerry Gerekirse Hak yolunda ölürüz Haksızlık başına mı vurdu
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD hiç bir şey yapamaz,bu Suriye olayında kanıtlanmıştır..RUSYA'nın yanında birde ÇİN, Hindistan,japonya olacağı düşünülürse...Kuzey Koreyi hiç saymıyorum..Deli bir başkanı var!
    Cevapla
  • İsimsiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğuda kullandığınız o zavallı insanlar yakın tarıhte abd nin altını oyacaklar ve sizide tabutlara koyacaklardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar