400 yıllık Müslüman mezarlığını park yapıyorlar

İsrail, 'Bab’ul Rahme' isimli Müslüman mezarlığında bulunan çok sayıda kabri tahrip etti. Doğu Kudüs'teki Bab’ul Rahme Mezarlığı 400 yıllık geçmişe sahip.

GİRİŞ 02.11.2016 14:26 GÜNCELLEME 02.11.2016 16:20
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İsrail'in park alanı açma gerekçesiyle Doğu Kudüs'teki bin 400 yıllık Bab’ul Rahme isimli Müslüman mezarlığında bulunan çok sayıda kabri tahrip ettiği bildirildi.

Müslüman Mezarlarını Koruma Komisyonu Başkanı Mustafa Ebu Zehra'nın yaptığı açıklamada, "İsrail güçlerinin korumasında Bab’ul Rahme Mezarlığına giren İsrail'in doğa ve park idaresi görevlileri burada bulunan çok sayıda kabri yıktı." dedi.

Ebu Zehra, Bab’ul Rahme'nin vakıf arazisi üzerine kurulmuş, yüzlerce Filistinli'nin defnedildiği yaklaşık bin 400 yıllık geçmişe sahip bir Müslüman mezarlığı olduğunu söyledi.

'VAKIF ARAZİSİ'

İsrailli yetkililerin yıkıma gerekçe olarak "park arazisi içinde kalması" iddiasında bulunduğunu dile getiren Ebu Zehra, "Onlar, yıktıkları mezarların park arazisinde olduğunu iddia ediyor. Ancak Bab’ul Rahme Mezarlığı vakıf arazisidir ve Müslümanlar'a aittir." ifadesini kullandı.

Öte yandan Mescid-i Aksa Müdürü ve Baş İmamı Şeyh Ömer el-Kisvani de Müslüman mezarlığında yapılan yıkımları kınadı.

Dünya Bülteni

YORUMLAR 18
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    nedense hep baskalarinin sucunu araycavimiza birazda kendi suclularimizi arayalim istanbul duvar dibindeki cem evinin zemininde yatan osmanli hocalarin pasalarin mezarlari ne oldu
    Cevapla
  • Kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    Lanetli kavim.Sonun belli.
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    tapuları bizim arşivlerimizde hiç bişey yapamazlar !!!!!!!!!!
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülkem izde yahudiler özgür ce yasamakta kimse onlara yahudi olmasinda dolayi siddet uygumaz iken siynist köpek israil her firsatta siddeti uygulamkta BIZLERDE ülkemizdeki yahudi topluma böylemi davaranilim YAHUDILER BU NU ISTIYOR biz inac ve insanligimiz geregi bu tarz islere kalkismiyoruz lakin bir de ayaklanma olursa kimse de önüne gecemez biraz da dünya yahudileri böyle bakmali olaylara
    Cevapla
  • sivaslı 7 yıl önce Şikayet Et
    adamlarin bırak dirimizi ölümüze bile tahammülleri yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü
Derbide Fenerbahçelileri çıldırtan karar!