PKK'ya sınır dışından son uyarı! Derhal terk edin

IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığından rahatsız olduklarını belirterek, "PKK, Sincar'ı terk etmeli." dedi.

PKK'ya sınır dışından son uyarı! Derhal terk edin
PKK'ya sınır dışından son uyarı! Derhal terk edin
GİRİŞ 09.12.2016 01:41 GÜNCELLEME 09.12.2016 01:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Barzani, başkent Washington'da Wilson Center adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen "DEAŞ Sonrası Irak'ta Güvenlik ve Yönetişim" paneline konuşmacı olarak katıldı.

Terör örgütü PKK'nın Sincar bölgesindeki varlığına değinen Barzani, PKK'nın oradaki varlığının durumu daha karmaşık hale getirdiğine işaret ederek, "PKK, Sincar'ı terk etmeli ve kendi bölgesine dönmelidir." ifadesini kullandı.

Sincar'ın geleceğiyle ilgili kararın tamamen Sincar halkı tarafından verilmesi gerektiğine dikkati çeken Barzani, bölgenin bağımsız bir eyalet olmasının daha uygun olacağına inandıklarını söyledi.

MALİKİ YÖNETİMİNİ SUÇLADI

Öte yandan Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın bölgedeki etkinliğinde önceki Irak yönetimlerini suçlayarak, Nuri el Maliki'nin Şii çoğunluklu kurduğu yönetimin ülkedeki "sosyal düzenin bozulmasına" neden olduğunu iddia etti.

Erbil yönetiminin "bağımsızlık hazırlıkları" yapmasına ilişkin değerlendirmesinde ise Barzani, bunun bir "oldu bittiye getirilemeyeceğini" vurguladı ve Bağdat yönetimi ile müzakere ve temas halinde olduklarını dile getirdi.

"Diğer milletler gibi biz de kendi kaderimizi belirleme hakkına sahip olmak istiyoruz ancak bu konuda realist davranıyoruz. Oturup sınır çizmiyoruz, onlarla (Bağdat) konuşuyoruz." diyen Barzani, referandumla ilgili detaylara ilişkin bilgi vermedi.

TÜRKİYE'NİN KUZEY IRAK'TAKİ ASKERİ VARLIĞI

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki askeri varlığına ilişkin Barzani, yıllar önce PKK'nın sebep olduğu çatışmaların Irak topraklarına taşması ile Türk askerlerinin bölgeye geldiğini anlattı.

Barzani, DEAŞ'la mücadele kapsamında Irak hükümetinin izni ile Türkiye'nin Kuzey Irak'taki adımları attığını ve Peşmerge ile Musul civarındaki gönüllülerin eğitimini üstlendiğini vurguladı.

Bu kapsamda biri Süleymaniye, diğeri de Soran'daki üslerin zaman içinde boşaltıldığını kaydeden Barzani, Başika Üssü'nün ise "DEAŞ'a karşı mücadele kapsamında eğitim verme" görevini üstlendiğini ifade etti.

Barzani, konuyla ilgili anlaşmazlığın Bağdat ile Ankara arasında barışçıl bir şekilde çözülmesini umduğunu söyledi.

Musul operasyonuna da değinen Barzani, DEAŞ temizlense bile kentte 2014 Haziran öncesi koşullara dönmenin kolay olmadığının altını çizdi. Kentte DEAŞ hakimiyeti sebebiyle ciddi yaralar açıldığını ve güven ortamının zedelendiğini vurgulayan Barzani, toplumsal kesimler arasındaki güven ilişkisinin yeniden kurulmasının zaman alacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • hasan nur 7 yıl önce Şikayet Et
    Kandilden niye kimse rahatsız olmuyor ?
    Cevapla
  • makif 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK bir KÜRT örgütü değildir . pkk Emperyal BATI, AB , ABD nin BÜYÜK ERMENİSTAN için marksist , ateist bir alt yapı örtgütüdür ..
    Cevapla
  • nero 7 yıl önce Şikayet Et
    köpekleri ikaz etmeyeceksin direk vuracaksın bunların ölüsü insanlık için en hayırlısıdır
    Cevapla
  • Adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler bile pkk nın ne bk olduğunu biliyor.. Ama terörist sevici ab ve abd nin amacı başka .. Allahın laneti üzerlerine olsun
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    kimlere hizmet ettiklerini biliyorlar. İçimize ulaşırlar ise baştan bağlı olacaklarını biliyorlar. Yılan çevrelerini sarmış sıkmak için alan bekliyor.
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    iyide sadece söylüyor icraat yok peşmergeleri göndersene türkiye destekte bekliyor tam zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!