İranlı Kürtler isyan etti

Hamaney rejiminin kendilerine karşı uyguladığı insanlık dışı politikalar nedeniyle Kuzey Irak'a göç eden İranlı Kürtler, terör saldırılarının arkasında İran’ın olduğunu düşünüyor.

İranlı Kürtler isyan etti
İranlı Kürtler isyan etti
GİRİŞ 22.12.2016 14:47 GÜNCELLEME 22.12.2016 14:48
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

İranlı Kürtler, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin hakimiyetindeki bölgelere göç etmeye başladı. İran'da yaşayan muhalif Kürtler, İran rejiminin Kürtlere karşı 'terör' estirdiğini belirterek, Kuzey Irak'a gitmeye başladı.

Dün Erbil'de, İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin (İKDP), karargahı önünde iki patlama meydana geldi. İKDP, dün akşam saatlerinde meydana gelen iki patlamada 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

MUHALİF KÜRTLER TASFİYE EDİLİYOR

İran'da yasaklı olduğu için ülkede faaliyet gösteremeyen İKDP'li yetkililer, saldırının arkasında İran'ın olduğundan şüphe duymuyor ve "Saldırıda İran'ın parmağı olduğundan şüphemiz yok. İran en başından bu yana bölgede kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri tasfiye etmeye çalışıyor" ifadelerini kullanıyor.

Halit Azizi liderliğindeki İKDP, İran'da yasaklı olduğu için Irak'ın kuzeyinde siyasi faaliyetlerini yürütüyor. İKDP yöneticileri ve aileleri de Koye'deki karargahta ikamet ediyor.

KÜRTLERE KARŞI HAŞDİ ŞABİ’Yİ DESTEKLİYOR

'Gölge CIA' olarak bilinen düşünce kuruluşu Stratfor, İran Kürdistan Demokrat Partisi (İKDP)'ne bağlı Kürt grupların İran'da güçleneceğini iddia etmişti. İran, bölgede güçlenen Kürt varlığını tehdit olarak gördüğü için Irak'ta da peşmerge güçlerine karşı finansal destek sağladığı Haşdi Şabi örgütünü kullanıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 23
  • Farsi 7 yıl önce Şikayet Et
    İran ve Kurtler aynı soydandır.
    Cevapla
  • Adler 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslümana bakin vay vay Ne müslümani ya ğeçin Müslümanlara darbe yapanlar bunlar...
    Cevapla
  • Emre 34 7 yıl önce Şikayet Et
    Iran halkının Turkiye ve Türk halkıyla hiç bir sorunu yoktur .Aksine ülkemizi ve insanlarını da çok seviyorlar .malum bildiğiniz üzere burda her şey çok sıkıntılı ve kısıtlı mesela doğru haber alma şansınız yok internet te istediğiniz gibi özgür değilsiniz hal böyle olunca çarpıtma haberler inanmak zorunda kalıyorlar. Şöyle izah edeyim topluluk oluşturmaya asla izin vermiyorlar yani insanların en sevdiği nargile kafe tarzı yerler vardı onları bile kapattılar sebep insanların biraraya gelmesini kesinlikle yasak tutuyor ,yonetim
    Cevapla
  • Amin 7 yıl önce Şikayet Et
    Torore destek verenin allah belasini versin
    Cevapla
  • maturidi 7 yıl önce Şikayet Et
    kafir soylari cahiller birseyden haberiniz yok yaziyorsunuz bos bos
    Cevapla
  • harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne o sen galiba bayagi bir sey biliyorsun irani bu kadar seviyorsan tutanmi var git orada yasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada