Irak'tan Rusya-Türkiye-İran üçlüsü çıkışı

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, Suriye için bir araya gelen Türkiye, Rusya ve İran'ın oluşturduğu üçlüye dahil olmak istediklerini söyledi.

Irak'tan Rusya-Türkiye-İran üçlüsü çıkışı
Irak'tan Rusya-Türkiye-İran üçlüsü çıkışı
GİRİŞ 28.12.2016 19:02 GÜNCELLEME 28.12.2016 19:08
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Rus medyasına konuşan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, Suriye'de ateşkesin sağlanması için arabuluk yapan Türkiye, Rusya ve İran üçlüsünün arasına katılmak istediklerini belirtti.

Irak'la Suriye'nin komşu olduğunu ve Irak'ın Rusya ve İranla iyi ilişkilerini sürdürdüğünü vurgulayan Caferi, "bu fikir tartışılıyor ve genel fayda bakımından fikri destekliyoruz. Arabuluculuk yapıyoruz, zira Suriye'de istikrarın sağlanması bize de etki ediyor. DAEŞ, Irak'a Suriye'den geldi. Dolayısıyla Suriye'de normalleşme sadece Suriye krizini değil, Irak krizini de çözecek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 99
  • makif 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin bir numaralı AJANI ŞİA IRAK hükümetidir ..!
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ve abd nin (Türkiye-Rusya-iran nın ortak kararla hareket etmelerine fitne sokmak ve bunu bozmak veya bilgi alabilmek için kullanacağı tek kuklası ırak.)
    Cevapla
  • Sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    Irak akıllanmaya başladı çünkü Trump kendileriyle iş birliği yapmayacak clinton da kazanamadı hayalleri suya düştü şimdi Avrupa ya kapıları açıp mültecilerden gidenler gitse ve Türkiye Şangay'a girse bununla beraber Türkiye Rusya İran Çin ve ardından Azerbaycan kendi paralarıyla alış verişte anlaştı AB den bir ülke daha bayrak indirdi Avrupa birliğini dağıtan ilk Türk olarak tarihe geçecek RTE
    Cevapla
  • Reis 7 yıl önce Şikayet Et
    kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş ! sen önce kendi topraklarına sahip çık sonra konuş.
    Cevapla
  • FatihS 7 yıl önce Şikayet Et
    Süreci sulandıracak izin verilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kolombiya'dan peş peşe adımlar! İsrail'i çıldırtacak
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!