İsrailli Bakan'dan nefret dolu sözler

Kerry'nin sözlerini yorumlayan İsrail Eğitim Bakanı Bennet, 'İsrail Devleti’nin kalbinde bir terör devletinin kurulmasına asla izin vermeyeceğim' dedi.

İsrailli Bakan'dan nefret dolu sözler
İsrailli Bakan'dan nefret dolu sözler
GİRİŞ 29.12.2016 00:43 GÜNCELLEME 29.12.2016 00:49
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin İsrail-Filistin sorununa ilişkin açıkladığı çözüm önerisine, bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu belirterek cevap verdi.

FİLİSTİN'E "TERÖR DEVLETİ" DEDİ

Bennet, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanı, benim sözlerimden üç defa iktibas yaparak Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğumuzu kanıtlamaya çalışmış. Eğer bu sözlerle bana işaret ediliyorsa, İsrail Devleti’nin kalbinde, bir terör devletinin kurulmasına asla izin vermeyeceğim." ifadelerini kullandı.

KERRY NE DEMİŞTİ?

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün yaptığı açıklamada, Netanyahu Hükumeti koalisyon ortağı HaBayt HaYahudi (Yahudi Evi) Partisi lideri Bennett’in Filistin karşıtlığına ilişkin sözlerini, İsrail hükumetinin Filistin devleti karşıtlığına kanıt olarak göstermişti.

Kerry, iki devletli çözümün, İsrailliler ve Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barışı sağlamanın tek yolu olduğunu vurgulayarak, "Birleşmiş Milletler'deki (BM) oylama, iki devletli çözümün korunmasıyla ilgiliydi ve biz de bundan dolayı destek verdik." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • burak can 7 yıl önce Şikayet Et
    köpek herif, dünyanın en büyük terörist ülkesi israildir. nokta.
    Cevapla
  • term 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz siyonistler, Israili kurmak icin Osmanliyi yikmadinizmi? Siz simdiye kadar dünyada fitne basi deyilmisiniz. Baska ülkelere kanser hücresi gibi yerlesip o devletleri istediyiniz gibi yönetip yönlendirmiyormusunuz, ABD, AB ve Ingiltere gibi. Siz dünyanin basina bela deyilmisiniz. Faizle tefecilikle insanlarin kanini emmiyormusunuz? Cok devlette elinizde bircogu sizin elinizde olan medyayla insanlari kandirmiyormusunuz? Daha nicesi!!!!
    Cevapla
  • Hakan DOĞRU 7 yıl önce Şikayet Et
    Filistin'i hukuksuz ve insani olmayan şekilde işgal edin sonrada kalkın İsrail devletinin kalbine devlet kurdurtmayız deyin, orada zaten Filistin devleti var, siz kimsiniz? sizin o topraklara nasıl terörist gibi girdiğinizi biz çok iyi biliyoruz, hangi hakla konuşuyor bunlar yahu? şunlara bak arkadaş aklım almıyor kafayı yiyecem arkadaş, ülen sizin toprağınız, devletiniz mi var idi orada? işgalci, yobaz, insan müsveddeleri sizi...
    Cevapla
  • B. Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Filistin Devletinin kalbinde bir terör devletini kuran sizsiniz aşağılık herifler.
    Cevapla
  • gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    siz kendiniz devlet olarak teröristsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu