Muhammed'in dramı! Cennetteki annem üzülmeyecek

Halep'e yönelik bombalı saldırılarında annesini ve iki bacağını kaybeden 7 yaşındaki Muhammed Ali, hayırseverlerin hediye ettiği protez bacaklarla ayağa kalktı.

Muhammed'in dramı! Cennetteki annem üzülmeyecek
Muhammed'in dramı! Cennetteki annem üzülmeyecek
GİRİŞ 28.01.2017 13:41 GÜNCELLEME 28.01.2017 13:42

Suriye rejiminin Halep'e yönelik bombalı saldırılarında annesini ve iki bacağını kaybeden 7 yaşındaki Muhammed Ali, ailesiyle Konya'ya sığındı. Hayırseverlerin hediye ettiği protez bacaklarla ayağa kalktı. Muhammed, "Cenetteki annem yürüyebildiğimi görünce artık üzülmeyecek" diyor.

Bir yıl önce, Suriye rejiminin Halep'e yönelik bombalı saldırılarında iki bacağını da kaybetti. 5 ve 3 yaşındaki kardeşlerinin de yaralandığı saldırıda, annesini yitirdi.

Muhammed ve ailesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Konya'ya taşındı. Konyalı hayırseverler ona sahip çıktı. Tekrar yürüyebilmesi ve okula gitme hayâlini gerçekleştirebilmesi için Muhammed'e protez bacak hediye ettiler. 

"CENNETTEKİ ANNEM ÜZÜLMEYECEK"

Muhammed protez bacaklar sayesinde tekrar yürüyebildiği için mutlu. "Yaşıtlarım gibi dışarı çıkacağım, oyunlar oynayacağım" diyor. Muhammed, yitirdiği annesinin de "Cenetteki annem yürüyebildiğimi görünce artık üzülmeyecek" diyor. 

Baba Atiye Ali de, oğlunun yaşadığı mutluluğu kelimelerle ifade etmesinin mümkün olmadığını söylüyor: 

"Daha önce bir protez bacak verilmişti. O kırıldı ve oğlumun bacağında yaralar oluştu. Çok şükür hayırseverler ikinci bir protez verdi. Protez bacaklarını ilk taktığında yaşadığı mutluluğu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Artık oğlum kendisini engelli gibi hissetmiyor.

Muhammed artık sürekli yanında olduğuna inandığı annesinin bacakları olmadığı için üzülmeyeceğini düşünüyor. Cennette bekleyen annesine protez bacaklarıyla koşarak gideceğine inanıyor. Kardeşleriyle rahatça oynayabiliyor. Oğlumun acısını dindiren herkesten Allah razı olsun."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı