5 grup kendini feshetti, yeni örgüt kuruldu

Suriye’de Esed rejimi karşıtı gruplardan ŞFC ve 4 muhalif askeri grup, kendilerini feshederek yeni bir oluşuma gittiklerini duyurdu.

5 grup kendini feshetti, yeni örgüt kuruldu
5 grup kendini feshetti, yeni örgüt kuruldu
GİRİŞ 28.01.2017 21:35 GÜNCELLEME 28.01.2017 21:35
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Suriye iç savaşında Beşşar Esed rejimi karşıtı 4 askeri grup ile eski adıyla "Nusra Cephesi" olarak bilinen Şam’ın Fethi Cephesi kendini feshederek yeni bir örgüt kurduklarını açıkladı.

5 GRUP BİRLEŞEREK YENİ BİR ÖRGÜT KURDU

Suriye’nin kuzeyindeki Halep, İdlib ve Lazkiye illerinde faaliyet gösteren muhalif askeri gruplardan Ceyşü'l Sünne, Ensaruddin, Nureddin Zengi ve Liva el-Hak grupları ile Şam’ın Fethi Cephesi sosyal medya üzerinden yayınladıkları bir açıklamayla birleştiklerini duyurdu.

Açıklamaya göre, örgütler yeni oluşuma mevcut yapılarını feshetti.

YENİ ÖRGÜTÜN İSMİ

Birleşmenin ardından kurulan Şam’ı Özgürleştirme Heyeti (Heyet Tahrir Şam) adı verilen yeni örgütün liderliğine Ebu Cabir getirildi.

İç savaşın en büyük muhalif grubu Ahraru’ş Şam’ın eski lideri olan Ebu Cabir de bu grupta devam eden şura üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

NUSRA CEPHESİ TÜRKİYE TARAFINDAN DA TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİLİYORDU

ŞFC, El Kaide ile bağlantısı nedeniyle eski adıyla "Nusra Cephesi" olarak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. Türkiye tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen grup, 28 Temmuz 2016'da El Kaide'ye bağlılığını geri çektiğini duyurmuş, adını ŞFC şeklinde değiştirmişti.

DÜN 6 ASKERİ MUHALİF GRUP AHRAR'A KATILMIŞTI

Rejim karşıtı bazı gruplar arasında, Astana'da 23-24 Ocak'ta düzenlenen toplantıya katılım konusunda yaşanan tartışma ve ihtilaflar hafta içinde yer yer çatışmalara dönüşmüştü. Astana’ya temsilci gönderen ve ŞFC ile çatışan 6 muhalif askeri grup, Ahraru'ş Şam'a katılmıştı.

En büyük muhalif askeri grup olan Ahraru'ş Şam, ŞFC ve diğer gruplar arasında "radikal olan-olmayan" ayrımı yapılmasına karşı olduğunu, rejime karşı birleşilmesi gerektiğini savunuyor. Ahraru'ş Şam Astana toplantısına katılmamıştı.

Astana toplantısında Türkiye, Rusya ve İran tarafından kabul edilen deklarasyonda, "DEAŞ ve El Nusra’yla ortak mücadele etmek ve askeri muhalif grupları bunlardan ayırmak konusunda kararlılıklarını yineledikleri" ifadesi kullanılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    madem eski çatıyı reddedip yeni çatı altında birleşmişler çağırıp yeni bir metin üzerinde anlaşın. şartları ihlal etmesinler kan dökülmesin. orda suriye diye bir devlet yok önce de yoktu.osmanlıya ihanet edenlere paylaştırılan topraklar.esed de adam değil zaten.
    Cevapla
  • Mülteci 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi İsrail malı. Çünkü zayıf Suriye güçlü İsrail demektir.
    Cevapla
  • Yakub 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların Camiileri var. Yani Mescidi Dırar! Kapanan zaman büroları yerine bunların Mescidi geliyor. Uzatmayalım ÇOK SİNSİ MÜNAFIK DÜŞMAN
    Cevapla
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Türkiyeye karşı birleşiyor . Ağababaları öyle diyor.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların geliri ne kim destek veriyor silahlarının menşei nedir kiminle savaşiyorlar hedefleri neresi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı