Trump AB'ye söz verdi: Sadık kalacağız

Mogherini, Trump'ın ekibiyle görüştüğünü, İran'la nükleer anlaşmaya sadık kalacakları sözünü aldığını açıkladı.

Trump AB'ye söz verdi: Sadık kalacağız
Trump AB'ye söz verdi: Sadık kalacağız
GİRİŞ 10.02.2017 23:10 GÜNCELLEME 11.02.2017 09:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde, Amerikan yönetiminin İran ile yapılan nükleer anlaşmanın uygulanmasına bağlılıklarını ifade ettiklerini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Washington’da bulunan Mogherini, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Dış İşleri Bakanı Rex Tillerson ve Trump Danışmanı ve damadı Jared Kushner ile bir araya geldi.

Beyaz Saray ve Dışişleri’ndeki toplantılardan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mogherini, ABD başkentine yaptığı ziyaretini amacının P5+1 ülkeleri ile İran arasından 2015’te imzalanan nükleer anlaşmasını görüşmek olduğunu dile getirdi.

"ANLAŞMAYA SADIK KALACAKLARINI SÖYLEDİLER"

Trump yönetiminin nükleer anlaşmaya yaklaşımının Çin ve Rusya gibi anlaşmanın diğer taraflarını kaygılandırdığını anlatan Mogherini, "Anlaşmanın uygulanmasına sadık kalınacağına yönelik toplantılarda duyduklarımdan tatmin oldum.” ifadelerine yer verdi.

WASHINGTON - TAHRAN GERGİNLİĞİ

Trump yönetiminin İran'ı 7 Müslüman ülkeye uygulanan vize yasağına dahil etmesi ve Tahran’ın art arda yaptığı balistik füze denemesi, Washington ile Tahran arasındaki ipleri germiş durumda.

ABD yönetimi İran'a sözlü olarak uyarıda bulunurken 25 İran vatandaşı ve kuruluşuna da balistik füze denemesinden dolayı yaptırım uygulamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • sümbül 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl oluyor o iş
    Cevapla
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB'nin tek isteği güçlü ve Sünni Dünyasını alt edebilir bir İran. Bu yüzden Sünniler her tarafta güçten düşürülüp yerine İran yerleştiriliyor. Sözde birbiri ile kavga edenler birbirlerine geri planda yardımıcı oluyor. İran'ı vururum, kırarım, ezerim diyen İsrail, burnunun dibinde Sünni katliamı gerçekleştiren İran'dan çok büyük bir haz duyuyor ve her yönden destek veriyor. Baba Bush, Afganistan'ı, oğul Bush Irak'ı, Obama Suriye'yi ve Yemen'i İran'a tehdit ede ede verdi. Şimdi Trump'ta İran'ı tehdit ediyor, bakalım o İran'a nereyi verecek. Sünni Dünyası ABD+AB+İran+İsrail oyununa dur demeli artık.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ruyami ?!
    Cevapla
  • karslı 7 yıl önce Şikayet Et
    İran darbeye hazır ol abd ile anlaşmak sizin için hiç iyi olmayacak
    Cevapla
  • Halit 7 yıl önce Şikayet Et
    İki büyük şeytanın ayak oyunları bunlar tarih boyunca hiç karşı karşıya gelmemisler gelmezler gösteri yapıyorlar bu dünyanın büyük şeytan ları
    Cevapla
  • Milliyetciyizbiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Keller körler birbirini ağırlar.... Parçalanma korkusu bacalarını sarmış görünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu