Ahmedinejad'ın yardımcısı Cumhurbaşkanlığı'na aday

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın yardımcılarından Bekayi, cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olduğunu bildirdi.

Ahmedinejad'ın yardımcısı Cumhurbaşkanlığı'na aday
Ahmedinejad'ın yardımcısı Cumhurbaşkanlığı'na aday
GİRİŞ 18.02.2017 19:49 GÜNCELLEME 18.02.2017 19:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yardımcılarından Hamid Bekayi, mayıs ayında yapılacak 12'nci dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.

İran Öğrenci Haber Ajansının (ISNA) haberine göre, Bekayi, yaptığı yazılı açıklamada, 19 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını duyurdu.

İran'da 2005-2013 yıllarında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Ahmedinejad'ın yardımcılığını yapan Hamid Bekayi, 8 Haziran 2015'te gözaltına alınmıştı. Bekayi'nin gözaltına alınma sebebi açıklanmamış, ancak daha sonra adı yolsuzluk soruşturmasında geçtiği için gözaltına alındığı iddia edilmişti. Hamid Bekayi, 18 Ocak'ta serbest bırakılmıştı.

Bekayi'nin adaylığının, seçimlere katılmak isteyen adayların yeterliliğini denetleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından onaylanması gerekiyor.

İran'da 19 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en güçlü aday olarak mevcut Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani öne çıkıyor.

AHMEDİNEJAD'A HAMANEY'DEN İZİN ÇIKMAMIŞTI

Seçimlerde aday olacağının işaretlerini veren eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'den izin çıkmamıştı.

Reformistler seçimlerde Ruhani'yi destekleyeceğini açıklarken, muhafazakarlar ise henüz bir aday çıkarmış değil. Muhafazakarların Bekayi'nin adaylığını destekleyip desteklemeyeceği de henüz bilinmiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • EVET 7 yıl önce Şikayet Et
    ahmedinejat adamdir
    Cevapla
  • AHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki yüzlü yerden bitme hain siyonizmin uşağıdır, yardımcısıda öyledir.
    Cevapla
  • BİLAL 7 yıl önce Şikayet Et
    afganistan ve ıraktaki sünnileri ABDyle birlikte vurduklarını açık açık söyleyen ahmedi necis'ten sonra gelende onun gibi hain olacaktır...(necisin afganistan ve ırak itirafı videosu internette var)
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafayı Sünni Şia diye bozmuşsunuz. Azıcık düşünün be. Kime hizmet ediyorsunuz bu şekilde yaparak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı