PKK oraya ağır silahlar sevk ediyor

Mesut Barzani liderliğindeki KDP Sincar Askeri Sorumlusu Serbest Lezgin, terör örgütü PKK'nın Peşmerge'ye saldırmak için büyük bir hazırlık içinde olduğunu öne sürdü.

PKK oraya ağır silahlar sevk ediyor
PKK oraya ağır silahlar sevk ediyor
GİRİŞ 09.03.2017 15:41 GÜNCELLEME 09.03.2017 15:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Lezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PKK, Şengal'de (Sincar) Peşmerge güçlerine saldırısının ardından Suriye'den bölgeye ağır silahlar sevk etmeye başladı. Yapılan hazırlıklara bakılırsa, PKK'nın büyük bir saldırı planı yaptığı ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün Sincar'a ağır silah sevk etmekle kalmadığını belirten Lezgin, "Elimizdeki bilgilere göre PKK, Şengal'de provokasyon ve kargaşa çıkarmak için yaklaşık bin ila bin 500 militan konuşlandırmış durumda." dedi.

Sincar'da yeni bir çatışma çıkması halinde bundan PKK'nın sorumlu olacağını ifade eden Lezgin, terör örgütünün dayatmalarına ve kendilerine saldırmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

KDP sorumlusu Lezgin, "Eğer PKK, Peşmerge'ye saldırıp çatışma çıkarma konusunda ısrar ederse o zaman Kürdistan Hükümeti ve Peşmerge de güç kullanarak PKK ve ona bağlı militanların cevabını verecektir." diye konuştu.

Terör örgütü PKK'ya bağlı yerel militanlar, geçen hafta Sincar'ın Sinun kasabasındaki Hanesur köyüne geçmek isteyen Suriyeli Peşmerge güçlerine saldırmış, ardından çıkan çatışmada iki taraftan da yaralananlar olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    sen orda bostan korkuluğumusun mani ol saldıır temizle olmazsa türkiyeden yardım iste
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    allah sizi kahretsin perişen etsin halak etsin inşallah.galipolan allahtır.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    fırsat vermeyin daha işin başında iken gebertin hepsini onları adam yerine koydun şimdi gör cezasını barzani
    Cevapla
  • soran 7 yıl önce Şikayet Et
    dün pkkyi dehdit ettiler bugun korkutları görülüyor.bu peşmergden bişey çıkmaz.siz 500 kişiyle 30 tanla 50 kişiye bikaplara saldırınız yine almadınız pkk de ypgden takviye aldı takibi şimdi pkk peşmergenin saldırması bekliyor.eğer peşmerge tekrar saldırırsa saldıracağını inanmıyorum pkk sincardan yeni bölgeleri ele geçirebilir dikkatli olmak lazım pkk hayatta hiç bir beklettisi olmayan gençleri ölümüne savaştırıyor.
    Cevapla
  • türkkürtkardeş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ve pkk aptalı da abd'ye sırtını yaslıyor. Sırtını yaslayanların sonu apaçık belli değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı