ABD ilan etti! Kalanların tümü ölecek

Musul'da dar bir alana kıstırılan terör örgütü DAEŞ, şehrin dışına açılan son yolu da kaybetti.

ABD ilan etti! Kalanların tümü ölecek
ABD ilan etti! Kalanların tümü ölecek
GİRİŞ 13.03.2017 09:07 GÜNCELLEME 13.03.2017 09:40
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak'ın en büyük ikinci şehri Musul'un kent merkezinde tamamen etrafı sarılan terör örgütü DAEŞ için yolun sonu göründü.

ABD'nin DAEŞ'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Pazar akşamı Bağdat'ta yaptığı açıklamada "Musul'da kalan tüm militanlar ölecekler" dedi.

Terör örgütünün kontrolündeki toprakların yüzde 65'ini kaybettiği bilgisini veren özel temsilci, "İmdat yolları kesildi, yabancı militan akışı engellendi. DAEŞ abluka altında tutuluyor ve yenilmesi an meselesi" diye konuştu.

17 Ekim'de Musul'u kurtarmak için büyük operasyona başlayan Irak ordu birlikleri, Ocak ayında Dicle Nehri'nin doğusunda kalan tüm mahalleleri kurtardı. Şubat ayı ortasında ise batı yakası operasyonu başladı.

YORUMLAR 9
  • kanmayin 7 yıl önce Şikayet Et
    insallah birgun abdeninde tarma dagin olup yrin dibine battigini goruruz insallah kendi elleriyle orgut kurup sonrada oldurmek ancak bu kafirlere yakisir binlerce musluman genici toplayip oldurduler katiller
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan üretimi DEAŞ'ı Türk askeri madara edince ABD bunu hazmedemedi. bu yüzden ortada bırakıp deşifre etmesin diye imha planı yapmış olmalı. Zira PYD denen başka bir maşa buldular bir sürede onlarla durumu idare edecekler.
    Cevapla
  • yörük oğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD içerdeki iş birlikcileri olmasa nerede başarılı olmuşki dünyanın her yerinde terör üreten kendi çıkarları dogrultusun da devletleri insanları kullanan bir ülke
    Cevapla
  • batmandann 7 yıl önce Şikayet Et
    şeytan abd geri kalanlar ise onun çoçuklarıdır. ırakta yediğin tokatlar dan usta savaşçı oldun kürtleri kullanıyorsun hepiniz cehennemin dibine gireceksiniz.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi uşak larinizi ayırdınız kalanlar saf aptallar nasıl olsa gebertin ve kahraman olun bizde alkışlayalım terör babası abd işidi bitirdi diye yersen.
    Cevapla
  • bg turk 7 yıl önce Şikayet Et
    cok doru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?