İbadi'den Türkiye açıklaması

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Washington ziyaretinden bir hafta sonra Al Hurra televizyonunda bölgesel konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İbadi'den Türkiye açıklaması
İbadi'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 03.04.2017 14:10 GÜNCELLEME 03.04.2017 14:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Amerika Başkanı Donald Trump’la Irak Başbakanı Haydar El Ebadi 21 Mart’ta Washington’da Beyaz Saray’da bir araya gelmişti. DAEŞ’le mücadelenin ana gündem maddesi olduğu görüşmede, İran’ın bölgedeki rolü ve nükleer anlaşma da konuşulmuştu.

İbadi, Voice Of America'nın Arapça yayın yapan kanalı Al Hurra’ya demeç verdi. Irak Başbakanı bölgede olası bir İran-Türkiye geriliminde tarafsız kalacaklarını açıkladı.

"IRAK TARAFSIZLIĞINI KORUMALI"

Haydar el İbadi, “Türkiye’nin bölgede önemli bir rolü var ve harika bir ülke. İran’ın da bölgede nüfuzu var ve eğer bu iki ülke arasında bir çatışma olursa, Irak kesinlikle ve doğrudan etkilenir. Irak, bu cepheleşmenin ön saflarında yer alacaktır. Ancak Türkiye ile İran arasında bölgesel bir savaşın içine sıkışmamalıyız. Ortaya çıkacak her türlü mücadelede, Irak tarafsızlığını korumalıdır” dedi.

İBADİ'DEN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU AÇIKLAMASI

İbadi, IKBY Başkanı Mesut Barzani’ye yakın Rudaw sitesine verdiği demeçte de Kürtlerin bağımsızlık referandumu ile ilgili uyarı yaptı. İbadi, bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini açıklayan Iraklı Kürtlerin bu yolla çıkarlarına ulaşamayacaklarını ve bölgede Türkiye dahil tüm devletlerin buna karşı olduğunu savundu.

YORUMLAR 8
  • Yalancı abd 6 yıl önce Şikayet Et
    Hahaha çok ilginç,biri bu adamın eline not tutuşturmuş...tam tersi bir mesaj var..biz kürt devletine karşıymış gibi duruyoruz ya aslında gaza gelip müdahale ederseniz iran la birlikte size karşı birleşir barzaninin yanında yer alırız diyor...çok farklı senaryo denemeleri olacak conconların hedefi bu coğrafya...
    Cevapla
  • OyuN 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin emri belli odu. ibadiye ortaligi kiziştirmak
    Cevapla
  • Han 6 yıl önce Şikayet Et
    İranla savaş ne alaka şimdi..İngilizlerin ırak valisi ibadi böyle konuşuyorsa anlamalıyız ki ingilizler ,Türkiye ve İran arasında çatışma çıkarmak için düğmeye basmıştır...15 Temmuz sonrası yeni hedefleri bu olabilir..Oyuna gelmemek lazım..
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    sığınacağın yer yine TC nin kanatlarının altı
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ibadi: amerika, türkiye iranı savaştıracağını söyledi, bana da tarafsız kalıyormuş gibi görün benim dediklerimi yap dedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme