Irak'ta PKK'ya karşı yeni oluşum!

Irak'ta Musul vilayetinin Sincar ilçesinde "Ezidi Demokrat Partisi" adıyla yeni bir siyasi oluşum başlatıldığı bildirildi.

Irak'ta PKK'ya karşı yeni oluşum!
Irak'ta PKK'ya karşı yeni oluşum!
GİRİŞ 18.04.2017 17:59 GÜNCELLEME 18.04.2017 17:59
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Sincar'daki Ezidhan Savunma Birlikleri Komutanı Haydar Şeşo, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, "Ezidi Demokrat Partisi'nin kurulması için yasal izinleri aldım ve bu partinin genel sekreteriyim. Partimiz, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm Ezidilerin haklarını güvence altına almak için mücadele edecektir." dedi.
 
Ezidilerin daha çok merkezi hükümet ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi  (IKBY) arasındaki tartışmalı bölgelerde yaşadığını dile getiren Şeşo, bu nedenle  partinin kuruluşuyla ilgili izni Bağdat'tan aldıklarını söyledi.
 
Partinin IKBY'de de faaliyet göstermesi için başvuruda bulunduklarını belirten Şeşo, yeni partinin kuruluşuyla birlikte Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) merkezi komite üyeliğinden istifa ettiğini de açıkladı.
 
Terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığına tepki gösteren Şeşo şöyle dedi:
 
"Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin yasalarına bağlı kalarak, PKK'nın  Şengal'deki (Sincar) varlığına karşıyız. Yasalara göre illegal örgütlerin Irak ve  Kürdistan Bölgesi'nde varlığı kabul edilmiyor. Bu yüzden en kısa zamanda bölgeden  çekilmelerini temenni ediyoruz."
 
DAHA ÖNCE SAVUNMA BİRLİKLERİ KURMUŞLARDI

Haydar Şeşo, terör örgütü DEAŞ'ın 3 Ağustos 2014'te Ezidilerin ağırlıklı olarak yaşadığı Sincar'a saldırmasının ardından Ezidhan Savunma  Birlikleri'ni kurmuştu.
 
IKBY Başkanı Mesut Barzani, şubat ayında Ezidhan Savunma  Birlikleri'nin aşamalı olarak Peşmerge Bakanlığı bünyesine geçmesine onay  vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Ali Taşoluk 7 yıl önce Şikayet Et
    BU YEZİDİLER Allaha karşı gelen şeytanı (melek tavus derler) tanrı kabul eden, ahiret inancı olmayan, ırkçı bir topluluktur.onlardan kimseye hayır gelmez
    Cevapla
  • üsame 1500 ladin 7 yıl önce Şikayet Et
    allah vatansız lidersiz bırakmasın ırak ve suriyenin durumuna bakın silahı alan bayrağı alan kendine toprak ayırmaya çalışıyor.etraftan gelen ingiliz-fransız-abd-rusya--israil de çakallık peşinde ülkenin petrol ve maden kaynaklarını kapmanın peşinde ingiliz planlıyor abd oynuyor.iranda her tarafa mendil sallıyor kim ne kadar verirse razı
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    peki güçleri varsa ne diye karşı koymuyorlar peşmerge ile bir olup pkk yı temizlesinler ordan laf etmesinler
    Cevapla
  • fatihin nesli 7 yıl önce Şikayet Et
    pkkya karşı değil, pkknın yan örgütü olur o.
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Irka ve mezhebe dayalı siyasi oluşumlar çatışmadan ve kandan başka birşey getirmez. Kapsayıcı partiler kurulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"