Müslim Amerika'nın Sesi'ne açık yalan söyledi!

ABD'nin Suriye'de DEAŞ'la mücadele kapsamında ağır silahlarla donatma kararı aldığı YPG'nin siyasi uzantısı PYD lideri Salih Müslim Amerika'nın Sesi'ne konuştu.

GİRİŞ 13.05.2017 11:30 GÜNCELLEME 13.05.2017 20:16
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Geçmişte terör örgütü PKK sempatizanı olduğunu söyleyen ve birçok kez PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fikirlerini benimsediğini açıklayan Müslim, PYD/YPG'nin terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olmadığını savunarak, Türkiye'nin konuyla ilgili kaygılarının yersiz olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin tepkisini yersiz bulduğunu söyleyen Müslim, “Baştan beri zaten söyledik. Türkler de bunu çok iyi biliyorlar. Bunlar bizim yani Suriye'nin iç işleridir, Suriye Demokratik Güçleri'nin işidir, Araplar'dır, Süryaniler'dir yani oradaki oluşumlardır… Beraber bir şey yapmışlar kendilerini korumak için. Yani bu bir savunma, meşru savunma hakkı çerçevesinde gerçekleşen bir şeydir. Türkiye'nin rahatsız olması için herhangi bir neden yoktur” dedi.

YPG’nin PKK’nın uzantısı olmadığını öne süren Müslim, “YPG Rojava’nın koruma gücüdür. Onlar Rojava'ya mahsus bir grup ve oradaki Suriye Demokratik Güçleri içerisinde yer alan Suriye'nin bir gücüdür. Hatta ileride de Suriye güçlerinin bir çekirdeği olabili” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR 41
  • Uygur Türk,ü 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye türkleştirilmelidir.....çinde zulum çeken 45 milyon uygur türk'ü suriyeye yerleştirilmeli ve suriye bizim bir vilayetimiz yapılmalı.bugün devlet yetkilileri bunun için bir adım atarsa 10 yıl fazla deil 10 yıl sonra suriye bir türk vilayeti olabilir hayal deil...herkez ülke yönetebilir ama herkez tarih yazamaz.....inşallah şu dediklerim duyulur..
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Okudugum en sacma yorum...
    Cevapla
  • Paşam123 6 yıl önce Şikayet Et
    Sıra sanada gelecek... bir gece ansızın...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    e abdetiğini cekersinabd törösittenbir farkınvarmı dünyanasıl güveneçeksize törösitdevletsinizülkeleriböl parçalayutbunu yuttururbudünyasanakaçbuçakmış öğrenirsinabdbendiyorumtörösitdevletsinizesat tanfarkınızvarmı
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    Katil abd , yankee go home, incirlik kapatilsin , yaşasın devrim , che, denizler ölmez den sonra abd nin paralı askeri konumuna gelen yasadışı sol örgüt pyd ypg...
    Cevapla
  • alpagu 6 yıl önce Şikayet Et
    kendini akıllı sanan gerizekalı.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    senmi akillisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti