ABD, YPG'ye müdahale etmek zorunda kaldı!

Suriye'nin Rakka ilinde konuşlu ABD güçleri, terör örgütü PKK/PYD'nin sivillerin evlerini yağmalaması üzerine, müdahale etmek zorunda kaldı.

GİRİŞ 03.08.2017 12:57 GÜNCELLEME 03.08.2017 15:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK/PYD militanları, ABD'nin askeri desteğinde, DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle girdiği Rakka'nın kuzey kırsalında, Tel Semin beldesi sakinlerinin evlerini yağmaladı.

Evleri yağmalanan ve el koyulan sivillerin tepkisi, terör örgütü ile çatışmaya dönüştü.

Bunun üzerine, bölgedeki ABD kuvvetleri, zırhlı araçlarla beldeye girdi.

TAMPON BÖLGE OLUŞTURULDU

"Cougar MRAP" tipi zırhlılar, personel taşıyıcı araçlar ve Husky tipi mayın belirleme araçlarının beldede tampon bölge oluşturduğu görüldü.

PKK/PYD'nin geçen yılın sonunda DEAŞ'tan aldığı beldede, gerginlik sürüyor.

TERÖRİSTLERİN SİVİLLERE YAPTIĞI ZULÜM

Terör örgütü PKK/PYD, DEAŞ karşıtı operasyon kapsamında ateş altına alınan Rakka'da ölümden kaçan sivillerin, kontrolündeki kentlere girmesine izin vermiyor. Örgüt, barınma ve beslenme olanağının sağlanmadığı taşlık arazilerde tuttuğu sivilleri, rüşvet vermeye zorluyor. Sivillerin kentlere girebilmesi için referans ya da kefili olup olmadığını da soruyor. Bu yolla kent merkezlerine girebilen siviller dahi bir süre sonra yeniden sözde kamplara gönderilebiliyor.

"Rakka sessizce katlediliyor" isimli yerel aktivist ağı, dün, yalnızca temmuz ayında örgütün topçu ateşinde 121 sivilin öldüğünü duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • son osm 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ilk once pyd ye vur diyo sonra yagmala diyo sonra kendisi araya giriyo iyi olan kendisi oluyo kurtarici abd ya
    Cevapla
  • Kuzey dere 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Osmanlı Devleti Filistin'den geri çekilirken İngilizlerin kışkırtmasıyla Şerif Hüseyin'in birlikleri sadece yaralı ve hasta askerlerden oluşan bir birliğimizi Şam yolunda katlettirmişti.İngilizler Şam'ı işgal ettiklerinde ise Şam hastanesini Şerif Hüseyin'in adamlarına bilerek teslim etmişler ve binlerce yaralı ve hasta askerimiz açlıktan ve susuzluktan öldürtülmüştü.Tarih tekerrür ediyor ve şimdi Abd'nin kışkırtmasıyla Arap siviller Kürtlere kırdırılıyor.Ne zaman akıllanıp maşa olmaktan kurtulacak bu İslam coğrafyası.
    Cevapla
  • terzi 6 yıl önce Şikayet Et
    işgalci pkk pyd. köylerimiz yakıldı, boşaltıldı diye ağlayan abd uzantısı pkkpyd şimdi işgalden kandan zulümden gözü dönmüş durumda. ee helal olsun işbirlikçi işgalci deaş kılıklı devrimcilere demek lazım. kahrolsun sosyalizm maskeli emperyalizminiz!
    Cevapla
  • gülistan 6 yıl önce Şikayet Et
    eğitmesini bilmiyorsan, zaptemiyorsan, köpek beslemiyeceksin. İnşallah bir gün bu köpekler tasmasını takanlarıda ısırır.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Reisimizin dediği gibi o terör örgütü sizi vuracaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!