Ve resmi açıklama geldi! Her şey tamam, başlıyor

Irak Savunma Bakanlığı, Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Telafer ilçesinin DEAŞ'tan kurtarılması için düzenlenecek operasyonun hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu.

Ve resmi açıklama geldi! Her şey tamam, başlıyor
Ve resmi açıklama geldi! Her şey tamam, başlıyor
GİRİŞ 07.08.2017 09:13 GÜNCELLEME 07.08.2017 09:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, tüm askeri birimlerin Telafer operasyonuna hazır olduğu ifade edildi. Şii Haşdi Şabi milislerinin operasyona aktif bir şekilde katılacağının belirtildiği açıklamada, Irak uçaklarının da operasyon kapsamında DEAŞ hedeflerini havadan bombalayacağı kaydedildi.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ise ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas A. Silliman ile gerçekleştirdiği görüşme kapsamında yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyi ile batısında DEAŞ'ın elinde bulunan toprakların geri kurtarılması için uluslararası koalisyonla daha fazla koordinasyon gerektiğini söyledi.

Silliman da Bağdat yönetimine teröre karşı verdiği mücadelede destek olmaya özen gösterdiklerini, Irak'ın toprak bütünlüğünün güvenlik ve istikrarın sağlanmasında önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de önceki gün başkent Bağdat'ta yaptığı açıklamada, Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonu için tüm askeri hazırlıkların tamamlandığını bildirmişti.

Terör örgütü DEAŞ, Musul kent merkezinin 63 kilometre batısında yer alan, Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer'i 16 Haziran 2014'te ele geçirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • olacak iş değil 6 yıl önce Şikayet Et
    ırakın hiç bir gücü yok ama telaferi kurtarma işine girişiyor,bazısının gücü var afrine,münbiçe *girsemmi girmesemmi* diye her gece istihareye yatıyor
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Haşdi şabi zalimleri varsa bunda art niyet var demektir.tıpkı suriyedeki zalim siyonist kafir abd uşağı kafir pyd gibi.oyun aynı sadece oyuncular farklı.Rabbim tüm kafirlerin hakkından gelsin.Amin.
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kanı çeşitli isimler adı altında dökülüyor. Bizler de izliyoruz.
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    yeni katliamlar iskenceler zulumler baslayacak desenize şuna.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak