Türkiye'nin kırmızı çizgisi! Karşı destek geldi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 25 Eylül'de yapılacak ve Türkiye'nin 'kırmızı çizgi' olarak gördüğü IKBY'nin referandum kararına destek çıktı.

Türkiye'nin kırmızı çizgisi! Karşı destek geldi
Türkiye'nin kırmızı çizgisi! Karşı destek geldi
GİRİŞ 14.08.2017 11:33 GÜNCELLEME 02.09.2023 14:14
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Irak’ta bağımsız bir Kürdistan'ın kurulmasına destek verdi. İsrail Başbakanı'nın, bazı Amerikalı siyasetçilerle gerçekleştirdiği sohbette, IKBY'nin 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı bağımsızlık referandumuna dair İsrail'in tutumunu anlattı.

NETANYAHU KÜRT DEVLETİNE OLUMLU BAKIYOR

İsrail'de yayın yapan Jerusalem Post‏ gazetesinin haberine göre, Netanyahu'nun söz konusu sözlerini, geçtiğimiz günlerde bölgesel meselelerin konuşulduğu ve 33 kişilik Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin de katıldığı bir toplantıda sarf ettiğini yazdı.

İsrailli gazete, Netanyahu'nun bölgede kurulacak bağımsız bir devlete "olumlu baktığını" ve bu fikrini kongre üyelerine aktardığını söyledi.

ABD VE TÜRKİYE'NİN POZİSYONU

Netanyahu'nun bağımsız bir devlete sıcak baktığının aktarıldığı haberde, ABD ve Türkiye'nin de tutumuna dair bilgi paylaşıldı. Gazete, ABD’nin Irak’ın bölünmemesi yönünde karar beyan ettiğine, Türkiye'nin ise konuyu "kırmızı çizgi" olarak gördüğüne dikkat çekti.

2014'TEN SONRA İLK KEZ YORUM YAPTI

Gazete ayrıca, Netanyahu’nun, en son 2014’de Tel Aviv’deki bir konuşmasında bağımsızlık konusuna değinip destek verdiğinin altını çizdi.

MISIR'DAN DA DESTEK GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde de, Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw haber sitesi, Irak Parlamentosu'ndaki KDP grubuyla bir araya gelen Mısır'ın Bağdat Büyükelçisi Alaa Musa'nın "Bağdat'la anlaşmaya varırsanız, Mısır ertesi gün Kürdistan'ın bağımsızlığını tanıyacaktır" dediğini belirtilmiş.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 92
  • Eski Asker 6 yıl önce Şikayet Et
    Israil tabiki taniyacak.. Nilden Frat'a greater Israel icin atilmis esi benzeri bulunmaz firsat. Ustelik kendileri savasmadan masalar sayesinde altin tepside sunuyorlar.maceraperest Kurtler dilerim donen oyunun cok gec olmadan farkina varirlar.
    Cevapla
  • eren 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi varolan filistini tanımıyor yerine hiç devlet olmamış birini devlet olarak tanıyor bizde filistine her türlü yardım ve desteği verelim o halde
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan tanısanız ne yazar yeter artık terör oluşumları kurduğunuz islam nurunu tamamlayacaktır ... Kim ne derse desin.ve yok olacaksınız inşallah
    Cevapla
  • Pampa kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olun israil kürtleri ağır ağır kandıracak.Fıratla Dicle arasını almak için herşey yapacaklar.Biz de böön böön bakacaz sanıyorlar.Haydin hayırlısı bu destek hayıralamet değil.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    Israil neyse sisi pisliğne ne oluyor ha patronuna arka çıkıyor hain
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti