Tehdit gibi açıklama! Bedeli çok ağır olacak

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İran'a yapılacak olası bir saldırının karşı tarafa bedelinin 'çok ağır' olacağını söyledi.

Tehdit gibi açıklama! Bedeli çok ağır olacak
Tehdit gibi açıklama! Bedeli çok ağır olacak
GİRİŞ 03.09.2017 12:53 GÜNCELLEME 03.09.2017 13:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İran'a yapılacak olası bir saldırının karşı tarafa bedelinin 'çok ağır' olacağını söyleyerek, "Olası saldırıda savaş alanı sadece İran topraklarıyla sınırlı kalmayacak" dedi. Hava Savunma birliklerinin hazır bulunduğu bir toplantıda konuşan Bakıri, İran'a askeri harekat yapılmasının düşük bir olasılık olduğunu; yapılacak olursa da bunun karadan olmayacağını savundu.

DAHA FAZLA YATIRIM YAPILACAK

İran'a yönelik olası bir saldırının hava veya füze saldırısı şeklinde olacağını söyleyen Bakıri, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hava savunma alanına daha fazla yatırım yapılmasını istediğini ifade etti.

ÜLKE İSMİ BELİRTMEDİ

Ülke ismi zikretmeyen İranlı General, "Saldırının başlamasını onlar belirleyebilir ancak ne zaman biteceğini ve savaş alanını onlar belirleyemeyecek" diye uyarıda bulundu.

ARTAN GERİLİM

İran ve batılı ülkeler Tahran'ın nükleer çalışmaları konusunda 2015'te anlaşma sağlasa da Washington-Tahran hattında son aylarla İran'ın balistik füze faaliyetleri nedeniyle sık sık gerginlik yaşanıyor. Geçen ay ABD, füze çalışmaları nedeniyle İran Devrim Muhafızları'na ek yaptırımlar uygulayınca İran karşı hamle yaparak füze programının bütçesini arttırma kararı almıştı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 27
  • ömer köylü 6 yıl önce Şikayet Et
    bir birinizi yiyin bize dokunmayın
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Iran zaten amerikanin masasi , israilin bolgedeki uydusudur . Sadece Musluman kani akitan emperyalislerin proje ortagi bir teror uretme devletidir ne kardesligi .
    Cevapla
  • özdemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Asıl maşa olan,Trupla kollola kılç dansı yapan Vahhapi Suud rejimidir,alıgında yanılma var.
    Cevapla
  • Kardeş 6 yıl önce Şikayet Et
    İran 20 sene önde 8 yıllık irakla olan savaşından çok miktarda tecrübe kazanmış. Savaşta olan komtanlar hala görevdeler ve çök şeyleri tecrübe etmişler emin olun. Çok şeyler öğrenmişler ve bu bir ülke ordusu için çok kiymetli bişey. Türkiye ordisuda güçli ise eğer hep gerçek savaşları tecrübe ettiği içindir. İranda aynı şekilde. Savaş gören halk ve ordu savaştan korkmaz. Bu yüzden iranla savaşmak normal savaş olmaz ve amerika ya israil de bunu iyi biliyor. Konu iranı savunmak falan değil konu bu ki amerika bir savaşdan 100% başarılı olmak şartı ile bir savaş başlatır ve bundan emin olduğunda hiç durmadan savaşı başlatır aksi taktirde savaşa girmez
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardes. ABD iran a vurur sa üzülürüm. Çünkü kaçış yönünüz yine Türkiye.
    Cevapla
  • Manisalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hepinize googleden "hakikat başyazı" yazıp,çıkan ilk sayfayı okumanızı tavsiye ederim."ALLAH" ha emanet olun.
    Cevapla
  • Fatih Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar da hep kuru sıkı. Ses var görüntü yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı