'Kerkük' oyunu! Referandum öncesi sürpriz gelişme

Irak'taki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) tarafından Kerküklülere, IKBY'nin anayasaya aykırı düzenleneceği referanduma katılmaları çağrısında bulunuldu.

'Kerkük' oyunu! Referandum öncesi sürpriz gelişme
'Kerkük' oyunu! Referandum öncesi sürpriz gelişme
GİRİŞ 24.09.2017 22:41 GÜNCELLEME 24.09.2017 22:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

KYB Genel Sekreteri Birinci Yardımcısı Kosret Resul, Kerkük'te  düzenlediği basın toplantısında, herkesin referanduma katılmasını istedi.
 
Kerkük'te herkesi sandık başına davet eden Resul, buradakilerin  referanduma katılarak "evet" oyu vermeleri gerektiğini savundu.
 
On yıllardır beklenen umudun gerçekleşeceğini ileri süren Resul, yarın  tüm vatandaşların üzerine düşen kutsal görevi yerine getirmesi gerektiğini dile  getirdi. 

SABAH ERTELENMESİ TALEP EDİLMİŞTİ
 
KYB'nin Kerkük teşkilatından bu sabah yapılan yazılı açıklamada, düzenlenmesi planlanan referandumun ertelenmesi talep edilmişti.
 
Açıklamada, ''Kürdistan bölgesinin geneli, Kerkük ve diğer tartışmalı  bölgelerde referandumun daha uygun bir zamana ertelenip, dış ve iç destek garanti  altına alındıktan sonra yapılmasından yanayız.'' ifadesine yer verilmişti.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 7 Haziran'da  siyasi partilerle bir araya geldikten sonra 25 Eylül'de Kerkük ve diğer  tartışmalı bölgeleri de kapsayacak şekilde referandum yapacaklarını duyurmuştu.
 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IKBY'nin tek taraflı referandum  kararının ''anayasaya aykırı'' olduğunu belirterek sonucu tanımayacaklarını  söylemiş, Irak Federal Mahkemesi de aynı gerekçeyle referandumun geçersiz  olduğuna ve durdurulmasına karar vermişti.
  
ABD ise büyük tartışmalara neden olan referandum kararı hakkında ''seçilen yolun çok riskli olduğunu'' kaydederek kararın ivedi bir şekilde iptal edilmesini istemişti.

YORUMLAR 14
  • Dadas 25 6 yıl önce Şikayet Et
    ya sanki dün olmus bi olay ta barzaninin babasinin plani Türkiyede kac sefer kürt ayaklanmasi oldu bi arastirin bunlar ülkelerin dara düstüyü anda firsat kolayan halk ve liderleri hepsi ayni .saddam bosa gaz atmadi( tasfip etmiyorum katliami) ama bigeriye bakin iraki abd eliylen mahvettiler ismi demokrasi altinda suriye lübnan libya cezayir tunus misir sayammi daha bu ülkelerin basina gelenlere bakin ülkemizde gitcekti Yüce mevlam ve asil vatandasimiz sayesinde beladan kurtuldu tam deyil ama sükür bunada.sehitlerimizin mekani cennet olsun(äminnnn)akilli uyanik olmamiz lazim.
    Cevapla
  • Selahaddin 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tamda ABD nin istedigi gibi yapiyor ... Tum kurtlere bakin Tr sizin dusmaniniz diyerek PYD,PKK gibi Barzani dusmanlarini Barzani ile ittifak kurduracaklar
    Cevapla
  • gevezelik bitsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki boşa konuşmayacakmışız!!!
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    İran'a güvenmeyin , çift taraflı oynayabilir.
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin hakları nasıl korunacak o çok önemli tarihin bize verdiği anlaşmalardan doğan yükümlülüğü pasifize edersek yanlış yaparız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...