Son dakika referandum çarkı! Destek verdiler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) muhalefetinin başını çeken İslami Toplum Partisi (Komel), bağımsızlık referandumuna destek vermeye karar verdi.

Son dakika referandum çarkı! Destek verdiler
Son dakika referandum çarkı! Destek verdiler
GİRİŞ 25.09.2017 00:45 GÜNCELLEME 25.09.2017 01:26
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

IKBY'de düzenlenecek anayasaya aykırı referanduma daha önce karşı çıkan, İslami Toplum Partisi (Komel), tavrını değiştirerek seçmenlere "evet" oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

Komel tarafından yapılan yazılı açıklamada, referandum kararının yasal bir çatı altında değil ancak siyasi partiler tarafından alınmasından dolayı iç çatışma çıkarma ihtimalinin geçerli olduğu belirtilerek, her Kürt gibi bağımsızlığı destekledikleri için sandıklarda evet oyu kullanacaklarını duyurdu.

GORAN HAREKETİ DA TAVRINI DEĞİŞTİRİP KARARI SEÇMENİNE BIRAKTI

IKBY'de, Komel gibi 25 Eylül referandumuna karşı duran Goran (Değişim) Hareketi ise, yaptığı yazılı açıklamada, seçmenlerinin evet ya da hayır oyu kullanması konusunda kararı vatandaşlara bıraktıklarını belirtti. 

REFERANDUM SÜRECİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 7 Haziran'da siyasi partilerle bir araya geldikten sonra 25 Eylül'de Kerkük ve diğer tartışmalı bölgeleri de kapsayacak şekilde referandum yapacaklarını duyurmuştu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IKBY'nin tek taraflı referandum kararının ''anayasaya aykırı'' olduğunu belirterek sonucu tanımayacaklarını söylemiş, Irak Federal Mahkemesi de aynı gerekçeyle referandumun geçersiz olduğuna ve durdurulmasına karar vermişti.

ABD ise büyük tartışmalara neden olan referandum kararı hakkında ''seçilen yolun çok riskli olduğunu'' kaydederek kararın ivedi bir şekilde iptal edilmesini istemişti. 

ÇOK KEZ BOYKOT ETMİŞLERDİ

Komel ve Değişim Hareketi (Goran), daha önce referandumun ertelenmesi için çok kez talepte bulunmuş ve referandum kararını boykot etmişlerdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Muhammet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaş hiçbir zaman bitmeyecek.... Önemli olan Hak safında batıla karşı durmaktır. Allah ümmeti Muhammed e şuur versin.
    Cevapla
  • nejdet 6 yıl önce Şikayet Et
    Düsman bellidir İsrail abd
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ikna etmiştir
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    Uyuyan aslan Türkiye uyandı. Müslümanlar ve kafirler artık cephede karşı karşıya. Yalnız ben bu savaşta İsrail'in ve ABD nin kendi ordularıyla fiilen bulunmasını isterdim.
    Cevapla
  • mithat 6 yıl önce Şikayet Et
    savaş siyonizmle israille olacak anlaşıldı. kürtler halen kendileri ile savaşılacağını sanmasın. savaş kafir-Müslüman arasında olacak. safını belirle eyyy dindar kürt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…