Flaş açıklama: DEAŞ'in yerini o örgüt alacak!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Yeni Tehditler Departmanı Direktör Yardımcısı Vladimir Andreev, DEAŞ'in bozguna uğramasıyla onun yerine, El Nusra örgütünün geçebileceğini belirtti.

Flaş açıklama: DEAŞ'in yerini o örgüt alacak!
Flaş açıklama: DEAŞ'in yerini o örgüt alacak!
GİRİŞ 06.10.2017 17:35 GÜNCELLEME 06.10.2017 17:36
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Andreev, Rusya'nın 'Tüm dünyaya uluslararası hukukun, Birleşmiş Milletler (BM) tüzüğünün sağlam temelinde ve mücadelenin sürdüğü ülkelerin onayı ile tek bir terörle mücadele cephesinde birleşme çağrısı yapmaya devam ettiğini' kaydetti.

'EL KAİDE'NİN BİRİNCİ ROLLERE DÖNMESİ İÇİN KORUNUYOR'

Andreev, "Maalesef şimdiye kadar ve şu anki koşullarda diğer bazı ülkeler, Batılı ülkeler, bir takım üstünlükler sağlamak, bazı yerlere hâkim olmak, onları kontrol altına almak gibi farklı görevlerin peşinde. Terör örgütlerinin bazıları, yeni adı ne olursa olsun, fazla ileriye giden DEAŞ'in imha edildiği ve bu marka yok olduğu zaman, El Nusra şahsında El Kaide'nin birinci rollere dönmesi için korunuyor" ifadelerini kullandı.

'ONLAR ŞİMDİ KENDİLERİNİ BESLEYEN ELİ ISIRIYOR'

'Ülkelerin iç işlerine müdahale, istikrarsızlaştırma, uygun olmayan rejimleri uzaklaştırma enstrümanının' söz konusu olduğuna dikkat çeken Rus yetkili, ''Teröristler tek başlarına hiçbir şey yapmazlar. Belli bir etapta onlara yardım ettiler, açılmalarına imkân tanıdılar ve onlar şimdi bir zamanlar kendilerini besleyen eli ısırıyor, aynı el kendilerini beslemeye devam ediyor ve bir takım jeopolitik stratejilere uygun istikametlere yönlendiriyor. Rusya bunlara katılmıyor'' diye konuştu.

'MAALESEF ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ SAĞLANAMIYOR'

Andreev, ''Rusya, bu su yılanının çiğnenmesi için tam formatlı işbirliğine hazır, zira bu bizim çıkarlarımıza ve insanlığın çıkarlarına uygun değil. Fakat maalesef bu yönde genel bir uluslararası işbirliği şimdiye kadar sağlanamıyor'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 35
  • Osmanlı Torunu-1876 6 yıl önce Şikayet Et
    Deaş ile Nusra birbirinin muadili değil. Çizgileri farklıdır. Nusra savaşın başından beri Suriye halkının yanında olmuştur.
    Cevapla
  • müsafir 6 yıl önce Şikayet Et
    el-Nusra yı harcamak için zemin hazırlıyorlar, dikkat
    Cevapla
  • ANALİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    İsa'nın Havarileri diye sözde hristiyan bir örgüt kurup, bir de gerçek İncil diye bir kitap ortaya çıkarıp, gerçek hristiyanlığa uymayanları öldürme süsü verilen ve fakat aslında amacı İslam düşmanlarını yok etmek olan bir yapı oluşturmak, neden bizim Müslüman liderlerin aklına gelmez? Hem yönetici üyeleri Müslüman olacak. Hristiyan gençler örgüte davet edilecek, kazandırılacak. Ve hem de dünyaya Hristiyan Terör Örgütü diye lanse edilecek. Müslüman; işte böyle düşmanın --fitne-- silahıyla silahlanacak...
    Cevapla
  • Pus 6 yıl önce Şikayet Et
    Daes ne alaka el Nusra ne alaka. Düşünce yapıları bile o kadar uzakki. Rusya'nın kuyruk acısı var da el Nusrayi daesle bir tutarak propaganda yapmaya calisiyor
    Cevapla
  • Ded 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bin agizyla haber yapiosun bari iddia de! Hadi bunu geçtim el Nusra ile daes arasında dağlar gibi fark var. El Nusra ya en büyük kayıpları verdiren daes. Daes le düşünce yapıları tamamen farklı. Nasıl daesin yerini alsın. Rusya bin kuyruk acısı var da o yüzden el Nusrayi daesle bir göstermeye çalışıyor. Haber7 de Rus propagandasına alet oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt