Barzani'den flaş açıklama: Hazırız...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, artsız bir şekilde ve güncel bir ajandayla Bağdat ile diyaloga hazırız" dedi.

Barzani'den flaş açıklama: Hazırız...
Barzani'den flaş açıklama: Hazırız...
GİRİŞ 10.10.2017 15:00 GÜNCELLEME 10.10.2017 15:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IKBY Başkanı Mesut Barzani, Erbil'de, Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Alman Büyükelçi Nunn, ülkesinin Irak'taki siyasi kriz ve 25 Eylül referandumu sonrasıyla ilgili yaklaşımına dair bilgi verdikten sonra, IKBY bölgesinin güven ve emniyet içerisinde olmasının ülkesi için çok değerli olduğunu söyledi. Erbil ile Bağdat arasındaki krizin diyalog yoluyla çözüme kavuşması gerektiğini belirten Bağdat Büyükelçisi Nunn, Almanya'nın iki taraf arasındaki görüşmeler için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu da ifade etti. Mesut Barzani ise Erbil ile Bağdat arasındaki krizin çözümü konusunda Almanya'nın duruşu için teşekkür ettiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Kürdistan halkı barış ortamı içerisinde referandumda oyunu kullandı. Referandum Kürdistan halkının iradesiydi. Kürdistan bölgesi olarak kriz ve kargaşayı büyütecek hiçbir adım atmayacağız. Şartsız bir şekilde ve güncel bir ajandayla Bağdat'la diyaloğa hazırız."

YORUMLAR 2
  • abbas 6 yıl önce Şikayet Et
    sen boynundaki ipi ağaca bağladın tek hareket kaldı sandalyeye çık ve aşağıya bak...
    Cevapla
  • AKPli 6 yıl önce Şikayet Et
    Referandum geçersizdir, yok hükmündedir desene madem. Şartsızsa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki