Kerkük Valisi'nden olay çıkartacak açıklama

Ellerin tetikte olduğu Kerkük'te Vali Necmettin Kerim, Irak Ordusu ve Haşdi Şabi'ye rest çekti...

Kerkük Valisi'nden olay çıkartacak açıklama
Kerkük Valisi'nden olay çıkartacak açıklama
GİRİŞ 15.10.2017 11:55 GÜNCELLEME 15.10.2017 15:33
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kerkük'te savaşa 10 metre kala Kerkük Valisi Irak Parlamentosunca görevden alınan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, ortalığı karıştıracak bir açıklamaya daha imza attı.

Vali Kerim, "Peşmerge Kerkük'ten çekilmeyecek" deyip meydan okudu. 

Kerkük'te Irak Ordusu ile Haşdi Şabi güçlerinin olası bir operasyon düzenlemesine karşı sokaklara çıkan kentteki Kürtleri ziyaret eden Kerim, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu halk, vatanlarına, ülkelerine olan sevgilerini gösteriyor. Bu şehir için birçok şehit verildi. Düşman öyle kolay bir şekilde kente gireceğini zannetmesin.'' ifadelerini kullandı.

SÜRE DOLDU AMA PEŞMERGE ÇEKİLMEYECEK

Irak merkezi hükümetinin Kerkük'ten çekilmesi için Peşmerge'ye verdiği sürenin dolduğunun hatırlatılması üzerine Kerim, Peşmerge'nin çekilmeyeceğini ve halkın arkalarında olduğunu belirtti.
 
Kerkük'ün batısındaki 5. Cephe Komutanı Kemal Kerküki de Irak ordusundan bir yetkilinin bizzat kendisine telefon açarak kent merkezindeki havalimanında konuşlanmak istediklerini ve Peşmerge'nin en geç gece 01.00'e kadar yol açmalarını istediğini iddia etmişti.

YORUMLAR 26
  • Aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kürt ve şiilerin savaşı İşid zihniytine yarar.Araplar ve Kürtler akıllarını başlarına alsınlar.Savaşla sorunlar çözülmez.
    Cevapla
  • YAHYA asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzani bu hırs seni ve bölgeyi yok eder HÜKÜMET in var bir taraf ta dost TÜRK devleti diğer taraf ta ne dersen tamam diyen ırak... kibriti çakma ! TÜRKLER ölmekten korkmaz türkiye kürt leri buranın son islam sancağı olduğunu bilir GERÇEK müslümanlar KARDEŞ dır bunca yaptığın ibadet hırs 'ın uğruna heba etme
    Cevapla
  • Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Son islam sancağı mı?
    Cevapla
  • YAHYA asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük de savaş çıkarsa ABD avrupa silah satar ayırma bahanesiyle bölgeye yerleşir kendi şirketleri petrol ü,doğalgaz çıkartılır ,kendi ülkelerine 50 yıllığına ucuz a kontrat yapar arada sizi savaştırır sonra filistin gibi bölgeyi israil e satar sen mülteci olursun kürt kardeşim arap kardeşim
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Birileri de bizi tükürükle boğacaktı. O kendini bilmez vali , yakında Kerkük'ten etek giyip kaçmasın iyi bakın. Tarihimizi bilmeyenler , yakın tarihe baksın , onuda bilmeyenler bizimle tanışmak için az beklesin. Bir gece ansızın geleceğiz.
    Cevapla
  • Muhammed'i 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence Ege'de burnunun ucundaki adalara türist olarak giden kalkıp kahramanlık taslamaları çok garip
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük özel bölge olmalı ve merkezi hükümete tabi olmak herkesikazandirir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi