Çok kritik görüşme sonrası küstah açıklama!

Barzani'nin yardımcılarından Hemin Hewrami, Irak'ın müzakereler için şart koştuğu '25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunu iptal edin' talebini reddetiklerini açıkladı.

Çok kritik görüşme sonrası küstah açıklama!
Çok kritik görüşme sonrası küstah açıklama!
GİRİŞ 15.10.2017 16:16 GÜNCELLEME 15.10.2017 16:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyeleriyle Süleymaniye'de gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. 

Görüşmeye dair Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Hawrami, "Askeri seçeneği reddediyoruz, ama kendimizi savunmaya hazırız. Ne IKYB nede IKDP tarafından Bağdat ile tek taraflı hiçbir müzakere yapılmayacak" dedi.

"KABUL ETMİYORUZ"

Barzani'nin danışmanı KDP ve KYB'nin Bağdat'ın diyalogdan önce "referandum sonuçlarının iptal edilmesi" şartını kabul etmediklerini kaydetti.

Twitter'dan yapılan açıklamada "Bölgedeki mevcut açmaza barışçıl bir çözüm getirmeye hazırız. Askeri seçeneği reddediyoruz ama kendimizi savunmaya hazırız. Ne IKYB nede IKDP tarafından Bağdat ile tek taraflı hiçbir müzakere yapılmayacak. Eğer Bağdat ile herhangi bir müzakere olacaksa tüm Kürdistan taraflarını temsil eden ortak bir delegasyon tarafından yapılacak. IKDP/IKYB referandum sonuçlarını geçersiz sayılması için yapılan tüm talepleri reddeder. Önkoşulları reddeder" denildi.  

YORUMLAR 26
  • Harun Harunoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Berazani israil ajanıdır. Kesinlikle vatana ihanetten ibreti alem önünde asılarak idam edilmelidir.
    Cevapla
  • alihaaydar 6 yıl önce Şikayet Et
    kürt düşmanı ve vatan haini satılmış sürüngen
    Cevapla
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyüktür. haksız bir şekilde kurulan sahte devlet elbet bir gün yıkılır ki biz bunların devlet kurmalarına müsade etmemeliyiz. kursalar bile bunların devletine giden veya kendilerini onlardan biri gibi gören kürtlere de yazıklar olsun. lanetler olsun!
    Cevapla
  • safak 6 yıl önce Şikayet Et
    demek desteği sağlam
    Cevapla
  • Sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rab sen müslüman müslümana kırdırma fitneci ye fesat cı ya ırkçılık yapanlara fırsat verme İslamî ırkçılık yapanlara karşı galip getir
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması