Irak Ordusu Kerkük için harekete geçti!

Irak güvenlik güçleri, Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularını almak üzere operasyon başlattı. Türkmen güçlerle Peşmerge arasında Tuzhurmatu'da sıcak temas başladı.

GİRİŞ 16.10.2017 01:01 GÜNCELLEME 16.10.2017 10:16
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Iraklı güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezindeki askeri üs ve petrol kuyularını Peşmerge'den almak için harekete geçtiğini açıkladı.

IRAK ORDUSU VE HAŞDİ ŞABİ TOPYEKÜN HAREKETE GEÇTİ

Güvenlik Ajansı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Iraklı güçler ve Haşdi Şabi'nin Kerkük'ün güneyindeki Tazehurmatu'dan topyekün harekete geçtiği ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu güçlerin amacının, Kerkük kentine girip Peşmerge'nin kontrolündeki "K1 Askeri Üs" ve petrol kuyularını almak olduğu kaydedildi.

"YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR"

Kerkük'e bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Haşdi Şabi'nin Türkmen kolu ile Peşmergeler arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

AA muhabirine konuşan Peşmerge komutanlarından Albay Salar Teymur, Kerkük kent merkezinin güneyindeki Tazehurmatu kasabası yakınlarında,  Irak ordusu ve Haşdi Şabi'nin mevzilerine ateş açtığını iddia etti.

Teymur, Iraklı güçlerin ağır silahlarla kendilerine ateş açması sonucu Peşmerge'nin de karşılık verdiğini ve çatışmanın devam ettiğini söyledi.

"HAŞDİ ŞABİ'YE AİT 4 HUMMER YAKILDI"

Bunun yanında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ön cephedeki Peşmerge komutanlarından aldığı bilgilere göre Haşdi Şabi'ya ait 4 hummerin yakıldığını ileri sürdü.

Hawrami, Iraklı güvenlik güçlerinin güneyden ilerleyişinin de Peşmerge tarafından durduruluğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 53
  • İFK 6 yıl önce Şikayet Et
    İki yıl önce tanıştığım Kürt asıllı Kerküklü Barzani nin Kerküğe yerleştirdiği Kürtlerden rahatsızlığını belirterek Kerkük Kerküklülerindir , Kerküklü olmak Kürt Türk Arap olmanın önünde gelir demişti. Tıpkı Urfalı olmak gibi.
    Cevapla
  • dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    iran yavaş yavaş yayılıyor. ırak, suriye, filistin, yemen... Yakında tüm sünnileri kesecekler. Türkiye yıllardır bunun için mücadele ediyordu. Ama kendi elimizle kerkükü verdik şimdi
    Cevapla
  • usta 6 yıl önce Şikayet Et
    iran a dikkat yarın bunlarla papaz olacağız haşdi şabi teröristleri yüzünden
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Peşmergenin Kerkük ile alakaları yok ama Kerkük,e sahip çıkıyorlar! Ey peşmerge kürt,ü Kerkük,Musul Türklerindir!..Kerkük ve Musuldan defolun!!!.
    Cevapla
  • Turkmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenler şii olduğu için yardım etmemek için bahaneler hazır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...