Al sana devlet! Layıkını buldu

Kerkük'ü gayrimeşru referandum düzenleyen IKBY'nin elinden alan Irak ordusu ve Türkmen birlikler; teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerini indirerek ayaklar altına aldı.

Al sana devlet! Layıkını buldu
Al sana devlet! Layıkını buldu
GİRİŞ 17.10.2017 09:24 GÜNCELLEME 17.10.2017 09:45
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Irak'ın Kerkük kentinde referandumdan bu yana devam eden kriz önce dün gece operasyona dönüştü.

İran destekli Haşdi Şabi militanları ve Irak ordusu, kente operasyon düzenleyerek yönetimi IKBY'den aldı. Operasyonun ardından Kerkük kalesi ve resmi binalardaki IKBY bayrakları indirildi.

PKK'LILAR ÖCALAN POSTERLERİ ASTI

Bağdat ordusunun kente operasyon düzenleyeceği kesinleşince, kente çok sayıda PKK'lı terörist de akın etmişti. PKK'lılar, Kerkük'te ele geçirdikleri bölgelere PKK flamalarıyla birlikte terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın da posterini asmıştı.

TÜRKMENLER PKK'NIN BAYRAK VE POSTERLERİNİ İNDİRDİ

Merkezi yönetimin kentte kontrolü yeniden almasının ve IKBY birlikleriyle birlikte PKK'lıları büyük bölümünün de sınır dışına çıkarılmasının ardından bu flama ve posterler de Türkmen birlikleri tarafından yerlerinden söküldü.

ÖCALAN'A TERLİKLE VURDULAR

Abdullah Öcalan'ın büyük bir posterini sökerek yere atan Türkmenler, üzerine bastıkları Öcalan resmiyle pos vererek sosyal medyada paylaştı. Haberler.com'da yer alan habere göre Türkmenlerin, Öcalan'ın yüzünün üstüne bir de terlik koyduğu görüldü. Irak'ta birine terlikle vurmak, aşağılama ifadesi olarak kullanılıyor.

.

YORUMLAR 22
  • Abdul 6 yıl önce Şikayet Et
    Haşdi Şabi kerkükü ele geçurse cay sunni müslümanların haline. Demedi deneyin İran Suriyede kazançlı çıktı Irakdada kazançlı çıkacak
    Cevapla
  • Kerim mete 6 yıl önce Şikayet Et
    Barzolar gene kaçtı...her zaman yaptıkları gibi.....
    Cevapla
  • vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkmen kardeşlerimizi silahlandıralım kendileri Irak'ta güç olarak kendilerini orada kanıtlasınlar haklarını savunsunlar petrolden hakkını alsınlar
    Cevapla
  • ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika iran askerlerini terör ilan etti haşdi şabi iran destekli ve finanslı kerküke girmeye izin verdiler çünkü amerika terör var diyıp bombalıycak işgal sebi hazır hala gelmiş oldu kürklerinde sevgisini iyice kazanmış olacak yazdım buraya
    Cevapla
  • Mehmet necati 6 yıl önce Şikayet Et
    Leşmergeyi de haşdi vahşiyi de amerika destekliyor İran da teror destekcisi islam haini bir sozde devlettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...