KYB'den IKBY açıklaması: Talimat şaşkına çevirdi

KYB, Peşmergelerin Kerkük başta olmak üzere statüsü tartışmalı bölgelerden çekilmeleri nedeniyle yaşadığı karışıklıktan IKBY'yi sorumlu tuttu.

KYB'den IKBY açıklaması: Talimat şaşkına çevirdi
KYB'den IKBY açıklaması: Talimat şaşkına çevirdi
GİRİŞ 18.10.2017 20:49 GÜNCELLEME 18.10.2017 20:49

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), KYB'li Peşmergelerin Kerkük başta olmak üzere statüsü tartışmalı bölgelerden çekilmeleri nedeniyle yaşadığı karışıklıktan Mesut Barzani başkanlığındaki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) sorumlu olduğunu belirtti.

"KARIŞIKLIĞIN SORUMLUSU IKBY'DİR"

KYB'nin Ninova Medya Sorumlusu Gayyas es-Seruci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmerge güçlerinin yaşadığı karışıklıktan IKBY'nin sorumlu olduğunu ifade ederek, "Erbil, Peşmergelerin Ninova'daki tartışmalı bölgelerden çekilmeleri akabinde yeni konuşlanma noktalarıyla ilgili bilgi ya da talimat vermedi." dedi.

"IKBY'NİN 'ÇEKİLİN' TALİMATI PEŞMERGE'DE ŞAŞKINLIĞA YOL AÇTI"

Peşmerge komutanlarının Irak güçleri ile aralarındaki sınırları bilmediğini söyleyen Seruci, şöyle devam etti:

"IKBY'den gelen talimatlar yalnızca çekilmelerini söylüyor. Başka bir bilgi yok. Bu durum Peşmerge'de karışıklık ve şaşkınlığa yol açtı. Peşmerge, Haşdi Şabi destekli Irak güçlerinin bu bölgelere gelmesi karşısında ne yapacağını bilmiyor."

"BİR AN ÖNCE SINIRLAR ÇİZİLMELİ, AKSİ HALDE SONUÇ VAHİM OLACAK"

Erbil'in sorun çıkmasını önlemek için bir an önce Bağdat yönetimi ile koordinasyon içinde Peşmerge'nin ve Irak güçlerinin sınırlarını çizmesi gerektiğini kaydeden Seruci, "Durum uzun süre böyle devam ederse, çatışma fitili bölgedeki iki askeri güç arasında ateşlenecek ve sonuçları vahim olacak." diye konuştu.

KYB PEŞMERGELERİ TÜM MEVZİLERİ BIRAKIP GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Kerkük'e operasyon düzenleyen Irak ordusu, federal polis ve Haşdi Şabi'den oluşan ortak güçler önceki gün sabah saatlerinde çatışmaya girmeden tüm kenti kontrol altına almış, Kerkük kentinde çoğunluk gücü elinde tutan KYB'li Peşmergeler, operasyonun başladığı ilk gün güneydeki tüm mevzilerini bırakıp geri çekilmişti.

Irak anayasasına göre Kerkük vilayetinin tamamı, Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçesi, Diyala'nın Hanekin ilçesiyle, Karatepe, Celavla ve Mendeli kasabaları, Musul'un ise Mahmur, Sincar ve Şeyhan ilçeleriyle Başika kasabası statüsü tartışmalı bölgeler içinde yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı