İbadi'den Peşmerge ve IKBY'lilere müjde!

İbadi, merkezi yönetime bağlı güçlerin tüm tartışmalı bölgelerde kontrolü sağladığını belirterek, Peşmerge ve IKBY'deki memurların maaşlarını yakında ödeyeceklerini söyledi.

İbadi'den Peşmerge ve IKBY'lilere müjde!
İbadi'den Peşmerge ve IKBY'lilere müjde!
GİRİŞ 31.10.2017 19:58 GÜNCELLEME 31.10.2017 20:13
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İbadi, Bağdat'taki hükümet sarayında düzenlediği basın toplantısında, IKBY'de bazı basın-yayın organlarının merkezi yönetim güçlerinin öldürülmesine yönelik açık bir şekilde kışkırtıcı yayında bulunduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu bir savaş suçudur." dedi.
 
Irak güvenlik güçlerinin tüm tartışmalı bölgelerde bulunduğunu dile  getiren İbadi, "Bağdat yönetimine bağlı güvenlik güçleri tüm tartışmalı  bölgelerde kontrolü sağladı. Peşmerge ve IKBY'deki tüm memurların maaşlarını  yakında ödeyeceğiz." diye konuştu.
 
İbadi, Enbar'a bağlı DEAŞ'ın son kalesi olarak bilinen Kaim'in yakında  kurtarıldığı müjdesini vereceklerini kaydederek, hala terörü destekleyen ve  besleyen tarafların olduğunu ileri sürdü.
 
"Erbain" etkinliklerinde sivillerin teyakkuzda olmasını isteyen İbadi, muhtemel terör saldırılarına karşı uyarıda bulundu.
 
Kerbela'da Hazreti Hüseyin'in şehit edilişi, her sene Aşura Günü'nde  anılıyor. Şiilikte, hicri takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonrasında yapılan  anma etkinliklerine Erbain (Kırkıncı Gün) törenleri adı veriliyor.
 

YORUMLAR 14
  • Uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mı lan bu.
    Cevapla
  • gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    hep yalan
    Cevapla
  • ottoman Fetih 6 yıl önce Şikayet Et
    siz bana muhtaçsınız büyüklük bende demek istiyor onlara karşı bence
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizi kandırıyorlar. Herşey büyük İsraile doğru gidiyor. Müslümanlar birlik olmazsa halklar gerçek arap baharlarını yaşayıp yabancı olan tüm unsurları ve amerikanın tüm oyunlarına halklarını kandırarak alet olan yöneticilerini ülkelerinin dışına atmadan bundan kurtulamayız. Arap baharı diye uyuttular. Gerçek arap baharına her müslüman ülke başlamalı. Biz bile hala incirlikten kurtulamadık. Halimize bak ya. Böyle giderse büyük israil kurulur. Herkes sadece atıp tutuyor. Yoksa kimsenin bişey yaptığı yok.
    Cevapla
  • Nesli 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanmayalim bizde uyanik olalim
    Cevapla
  • Avrupa’lı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir iştir arkadaş hem birbirinizle tankla tüfekle füzeyle gırtlak gırtlağa savaşın bir birinizi öldürün sonrada Peşmerge’yi maaş’a bağlayın?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
KDV hilesiyle büyük soygun