Trump Arap ve İslam dünyasına savaş ilan etmiştir

FKÖ Merkez Komitesi Üyesi Ağa, "ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımayı düşünmesi, Arap ve İslam dünyasına savaş ilan etmek demektir." dedi.

Trump Arap ve İslam dünyasına savaş ilan etmiştir
Trump Arap ve İslam dünyasına savaş ilan etmiştir
GİRİŞ 05.12.2017 09:39 GÜNCELLEME 05.12.2017 09:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi Üyesi Zekeriya el-Ağa, ABD'nin "Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak burayı İsrail'in başkenti olarak tanıması"yönünde bir karar almasının "savaş ilanı" anlamına geleceğini belirtti.

Ağa, yayımladığı açıklamada, "ABD'nin böyle bir adım atması demek, barış sürecinin durması ve Arap-İsrail çekişmesinin çözümünde ABD'nin rolünün son bulması anlamına gelir." ifadesine yer verdi.

Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması yönünde alınacak bir kararın, bölgede güvenlik ve istikrar bakımından çok tehlikeli sonuçlar doğuracağı uyarısında bulunan Ağa, "ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımayı düşünmesi, Arap ve İslam dünyasına savaş ilan etmek demektir. Filistin halkı, hak ve değerlerini hedef alan bunun gibi tutumlar karşısında sessiz kalmayacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Amerikan medyasının haberlerinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise konuya ilişkin, bu yönde bir adım için "erken" yorumunu yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • gebzetr 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemi inde çok umrumda Türkiye hariç kimin umurunda? Herkes kendi keyfinde
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Trump zaten 3.dunya savasini cikarmsk icin gorevli kore ile nukleer kriz islam alemi ile savas derken herkes birbirine girecek abd 10.000 km uzaklikta bsna birsey olmaz diyor ams bizim acilen uzun menzilli fuzeler ucak gemileri nukleer denizaltilar yapmamız lazim tabiki nukleer silahlar da
    Cevapla
  • cvbbbb 6 yıl önce Şikayet Et
    artık temizlik zamanı...gargat ağaçlarından başka dostları olmayacak....
    Cevapla
  • cvvvv 6 yıl önce Şikayet Et
    evet gargat ağaçlarıda büyüdü epeyce....
    Cevapla
  • bjk5656 6 yıl önce Şikayet Et
    artık Cihad zamanı toolanıp almak lazım bir kıvılcım yeter uyanışa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi