Abbas Katar Emiri'ne Kudüs mesajı gönderdi

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Katar Emiri'ne "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası"na ilişkin yazılı mesaj gönderdi

Abbas Katar Emiri'ne Kudüs mesajı gönderdi
Abbas Katar Emiri'ne Kudüs mesajı gönderdi
GİRİŞ 05.12.2017 15:55 GÜNCELLEME 05.12.2017 15:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'ye başta "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası" olmak üzere Filistin'e ilişkin gelişmelerin yer aldığı yazılı mesaj gönderdiği bildirildi.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Filistin'in Doha Büyükelçisi Munir Abdullah Gannam, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın mesajını kendisini kabul eden Katar Emiri Temim'e ulaştırdı.

Mesajda, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiası, Filistin'deki son gelişmeler ve güncel olaylara" dair konuların yer aldığı kaydedildi.

Büyükelçinin mesajı teslim sırasındaki görüşmesinde Şeyh Temim'in Filistin davasına dair Katar'ın duruşunu dile getirdiği ve Kudüs'ün Araplar, Müslümanlar ve tüm dünyanın nazarındaki önemine vurgu yaptığı aktarıldı.

ABD medyasında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Onu 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden sen yaşiyonki ya adam gibi davan yada çekıl adam gör
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!