ABD saf dışı kalacak! Putin'den çok kritik hamle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus donanmasına ait, Suriye’nin Tartus kentindeki üssün genişletmesiyle ilgili anlaşmayı Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’ya sundu.

ABD saf dışı kalacak! Putin'den çok kritik hamle
ABD saf dışı kalacak! Putin'den çok kritik hamle
GİRİŞ 13.12.2017 12:50 GÜNCELLEME 13.12.2017 13:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Duma tarafından yayınlanan belgede, Rusya ile Suriye arasında yapılan 49 yıllık anlaşmayla Rus donanmasına ait, Suriye'nin Tartus kentindeki deniz üssünün genişletilmesi öngörülüyor.

Anlaşmaya göre, Rus üssü, Suriye’nin sivil ve idari yetkisinden tamamen muaf olacak, Rusya bölgedeki ortak tesisleri de herhangi bir bedel ödemeden kullanabilecek. 

GEREKLİ SAYIDA ASKER GÖNDERME HAKKINA SAHİP

Rusya'nın üste barındıracağı taşınabilir ve taşınmaz tüm malların arama, el koyma ve diğer işlemlere tabi tutulmasına da muafiyet sağlayan anlaşma, tarafların itiraz etmemesi halinde 25 yıl daha uzatılabilecek.

Anlaşmada ayrıca "Rusya, donanma tesisini korumak için gerekli sayıda askeri gönderme hakkına sahiptir." ifadesi yer alıyor. 

ABD'NİN BÖLGEDEKİ FAALİYETİ KISITLANACAK

Öte yandan Rus uzmanlar, bu anlaşma ile ABD'nin bölgedeki faaliyet alanının kontrol altına alınarak kısıtlanacağını belirtiliyor.

Putin, geçen günlerde Suriye'nin Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim üssünde yaptığı açıklamada, Rus birliklerine Suriye'den çekilme talimatı verdiğini belirterek "Rusya'nın Suriye'deki uzlaşma merkezleri ise faaliyetlerine devam edecek. Rusya'nın Tartus ve Hımeymim üslerinin de faaliyetleri kalıcı olarak sürecek." açıklamasını yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Ghn 6 yıl önce Şikayet Et
    Ver gazı ver
    Cevapla
  • lvnt 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ye verene kadar rusyaya verdik yani ne kadar allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel, ABD'den kurtulmak için 500 yıllık düşmanımız Rusya'nın bizi güneyden kuşatmasını da normal, hatta sevinerek karşılar haldeyiz. Türkiye dahil İslam ülkelerinin dünyada söz sahibi olması için en az 2 asır daha geçmesi lazım görünen o.
    Cevapla
  • Serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    denize düşen yılana sarılır misali. lakin rusyanın bölgede çok güçlenmesi hiç uygun değil. suriye meselesi çok acil çözümlenmezse eğer uzun vadede ülkemizin işgaline varana kadar değişik senaryolar gelişebilir.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    akla mantığa uygun değil saçma
    Cevapla
  • Özgür 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda menfat iş birliği olsa da ezelî düşmana güven olmaz. Kırımı unutmayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!