İsrail askerlerine tekme atan kız gözaltında

Daha önce de İsrail askerlerine meydan okuduğu görüntüleriyle tanınan Filistinli küçük kız Ahed Tamimi, İsrail askerlerini tekmeleyip tokatladığı için dün gözaltına alındı.

GİRİŞ 19.12.2017 11:45 GÜNCELLEME 19.12.2017 17:57
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Haber7- Elif Erdiş

İsrail askerlerine meydan okuduğu görüntüleriyle tanıdığımız Filistinli küçük aktivist Kız Ahed Tamimi dün gece işgal kuvvetleri tarafından gözaltına alındı.

Cuma günü internette hızla yayılan videoda Tamimi’nin bir İsrail askerini tokatlayıp tekmelediği görülüyor.

İsrail kuvvetleri dün gece Tamimi’yi İsrail askerlerine engel olmak ve saldırgan davranışlar sergilemek suçlamasıyla gözaltına aldı.

Tamimi’nin babası Bassem Tamimi’nin sosyal medyada yaptığı açıklamaya göre görüntüler İsrail askerlerinin Tamimi ailesinin evine gaz bombası yağdırdıktan sonra Ahed’in 15 yaşındaki kardeşi Muhammed Tamimi’yi başından vurmasının ardından kaydedildi. Muhammed yoğun bakımda tedavi görüyor. Bassem Tamimi “Görüntülerde askerlerin hareketsiz durmasının sebebi ahlakları değil olan olaylardan şoka girmeleri . Bizi öldürüp yok etmek isteyen Nazi ordusunu çiçeklerle mi karşılayacaktık?” dedi.

 İsrail askerleri gece geç saatlerde Tamimilerin evini basıp bilgisayar, kamera ve telefonları alıp evdekileri dövdükten sonra Ahed’i gözaltına aldı. 

Twitter’da  #FreeAhedTamimi etiketiyle Filistinli genç aktivistin serbest bırakılması için dünyanın dört bir yanından çağrılar yapılıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 54
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim bakanları kızımız için hapiste ölecek demiş. Kendilerinden bu kadar eminler. Başka olasılık vermeyenlere Kuran'ı Kerim'de çok açık cevaplar var. Zulmün artsın bakalım sonun ne zaman beraber göreceğiz.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Getirelim.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçekte israil askeriyle karşılaşsa karısının eteklerine saklanacak tipler şu aslan parçasını eleştiriyor ya ben daha ne diyeyim.siz gidin sahil boyunda atlet fanila terlik mangal yapın,tavuk kanat pişirin.intifada size 10 beden büyük gelir.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ahed Tamimi ALLAH'ın selamı üzerine olsun ve senin gibi yiğit bacılarımızdan razı olsun.
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Hela sana kardeşim atın umrugların dert görmesin her vurdunda allah sana daha fazla güç versin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de bir olay daha! Başkan sahaya indi
ABD ve İran'dan gizli toplantı