"Kadirov gibisi Amerika'da az bulunur"

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov'un Magnitsky listesine dahil edilmesinin ardından Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov Kadirov'u övdü.

"Kadirov gibisi Amerika'da az bulunur"
"Kadirov gibisi Amerika'da az bulunur"
GİRİŞ 21.12.2017 17:43 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dimitri Peskov, Amerika’da Ramazan Kadirov'a eşit çok az insan olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dimitri Peskov'un, Kremlin'in Magnitsky'nin yeni yaptırımlar listesini kabul etmediğini ve karşılıklılık ilkesine saygı göstereceğini söyledi.

"Biz bu yaptırımları yasadışı ve düşmanca olarak görüyoruz, onlarla aynı fikirde değiliz. Yüksek ihtimalle karşılıklılık ilkesine saygı duyulacağını varsayabilirim "dedi.

Amerika’da Kadirov’la eşit tutulacak kim var sorusunu yanıtlayan Peskov, “Kadirov gibi insanlar Amerika’da çok az” sözleriyle yanıtladı.

Daha önce Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, "Magnitsky yaptırım listesi”ne dahil edilmesine tepki göstermişti.

Magnitsky Yasası nedir?

Hermitage Capital Management Fonu avukatlarından Sergey Magnitski'nin, 2009'da Rusya'da gözaltındayken hayatını kaybetmesinin ardından ABD, Rusya'nın gözaltı süresince gerekli önlemleri almadığını savunarak, sorumlu bürokratların cezalandırılmasını istemişti.

Bu kapsamda 2012 Yılında ABD'de Kabul edilen Magnitsky Yasası, İnsan Hakları ihlallerinde bulunduğu belirtilen Rus bürokratların ABD'ye girişinin engellenmesi de dahil Bir dizi yaptırımların hayata geçirilmesini öngörüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    libyanın pisisi suudinin prensi abd de ne ise rusyanın kadirovu da o dur.Çeçenler neasıl tahammül ediyor onu anlamıyorum.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın uşağı tabi ki yane
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!