Haşdi Şabi sınırda harekete geçti!

Irak'taki Haşdi Şabi örgütü komutanlarından Kasım Maslah, Irak-Suriye sınırının Suriye tarafından ateş açılması üzerine Haşdi Şabi güçlerinin sınıra konuşlandığını bildirdi.

Haşdi Şabi sınırda harekete geçti!
Haşdi Şabi sınırda harekete geçti!
GİRİŞ 23.12.2017 13:43 GÜNCELLEME 23.12.2017 15:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye tarafından kimin ateş açtığına dair bilgi verilmezken, DEAŞ terör örgütüne karşı savaşan gruplar, örgütün elindeki toprakların büyük kısmını kaybetmesinden sonra gerilla savaşına dönebileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Konuya dair bir açıklama yapan Haşdi Şabi Batı Anbar Bölgesi Komutanı Kasım Maslah, ''Irak sınır muhafızlarına yönelik güdümlü füzelerle gerçekleştirilen saldırı sonrası, bölgeye Haşdi Şabi’ye bağlı 13. Tugay kuvvetleri gönderilmiştir. Kuvvetlerimiz, füzelerin atıldığı mevzilere karşılık vermiştir'' dedi.

Maslah, açıklamasında, Haşdi Şabi güçlerinin, muhtemel saldırıları engellemek için sınır muhafızlarının bulunduğu bölgelere konuşlandığını ifade ederek, ''Söz konusu bölgeler Haşdi Şabi güçlerinin sorumluluğunda olmasa da Haşdi Şabi'nin görevi bütün güvenlik birimlerine yardım etmektir'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Reuters’a bir açıklama yapan Irak Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, Haşdi Şabi tarafından yapılan açıklamayı doğruladı. Resul, ''Haşdi Şabi’nin sınıra konuşlanması normal ve geçici bir önlemdir. Irak Hükümeti güçlerine destek vermek Haşdi Şabi’nin en doğal görevlerinden biridir'' dedi.

Haşdi Şabi güçlerinin, İran ve Rusya tarafından desteklenen Suriye Ordusu güçleri ve ABD tarafından desteklenen Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile koordinasyon içinde olduğunu belirten Resul, Suriye’de çoğu Irak sınırında olan birçok bölgenin hala DEAŞ terör örgütü kontrolünde olduğuna dikkat çekti.

YORUMLAR 1
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ortadoğu’daki iç savaşlardan en çok faydalanan iki ülke: İran ve İtrail.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası