İran'dan ABD'ye çok sert cevap!

İran'da bir dizi kentte düzenlenen protesto gösterilerini teşvik eden ABD'ye Tahran 'İran anayasası kanuni yollardan demokratik istekleri desteklemektedir' yanıtını verdi.

İran'dan ABD'ye çok sert cevap!
İran'dan ABD'ye çok sert cevap!
GİRİŞ 30.12.2017 17:30 GÜNCELLEME 30.12.2017 19:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri'nden protesto gösterilerine ABD'nin sunduğu desteği boşa düşürmeye yönelik bir açıklama geldi. Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, İran anayasasının kanuni yollardan dile getirilen demokratik istekleri desteklediğini söyledi. Tahran, Reşt, Meşhed, Şiraz, İsfahan, Hemedan  ve Kirmanşan kentlerine yayılan protestoların ardından bu kez yönetim yanlıları gövde gösterisi için sokaklara döküldü. 

 


 

'BUGÜNE DEK DARBEYİ, SAVAŞI DESTEKLEDİNİZ'

Kasımi, İran'da demokratik isteklerin kanunlar çerçevesinde istenmesi ve talep edilmesinin mümkün olduğunu belirtti. İranlı sözcü, ABD'nin son 70 yılda İran'da darbeyi, eski rejimi, 'zoraki savaş' döneminde Saddam Hüseyin'i desteklemesini hatırlatarak, ‘'Amerikan yetkilileri büyük ve bilge İran milleti için fikir belirtecek durumda değiller'' dedi.

​'MEDENİ İSTEKLERİNİ DİLE GETİRİYORLAR' 

''İran halkı, son günlerde bazı medeni isteklerini dile getirmek için kentlerde yapılan toplantıları ABD'li yöneticilerin fırsatçı bir şekilde desteklemelerini Amerikan hükümetinin riya ve hilesi olarak görmektedir'' diye devam eden Kasımi, İran halkının Başkan Donald Trump ve diğer Amerikan yetkililerinin ucuz söylemlerine değer vermediğini dile getirdi.

'İRAN HALKI HER ZAMAN MEYDANLARDADIR'

İran halkının seçimlere geniş katılımının, ülkenin kaderini belirlemedeki faal varlığının ve kurumlarla ilgili eleştirel yaklaşımlarının ülkenin ve devrimin ilerlemesinin sebepleri olduğunu anlatan Dışişleri Sözcüsü, 'halkın her zaman meydanlarda olmasının ülke ve halkın kötülüğünü isteyenler karşısında direnişin en önemli sebepleri olduğunu' ifade etti. 

'TRUMP İRANLILARI ABD'YE SOKMAZKEN…'

Bunun aynı zamanda Trump hükümetinin İran'ın kötülüğünü isteyenlerin başında geldiğini ispatladığını söyleyen Kasımi, ''İran halkı, Trump'ın Filistin ile ilgili sergilediği tutumu, İran halkının ABD'ye girişini yasaklamasını ve ABD'deki bazı İranlıları tutuklamasını unutmadı, daima hatırlayacak'' dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI: YASADIŞI GÖSTERİLERE KATILMAYIN 

Ancak dini liderle molla rejiminin gitmesinin talep edilmesinin yanısıra seçilmiş Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi de hedef alan protestolardan onlarca kişinin gözaltına alındığı haberleri gelmişti. BBC'nin haberine göre İran İçişleri Bakanı Abdulrahman Rahmani Fazli de halka yasadışı gösterilere katılmama çağrısı yaptı. Fazli "Düzenleyenler için de diğer yurttaşlar için de sorun yaratacak yasadışı gösterilere katılmayın'' ifadelerini kullandı. Bununla birlikte Tahran ve diğer kentlerde düşük katılımlı protestolar yapıldığı kaydedildi.

YORUMLAR 10
  • mersin öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim bu gün onlara yarın yine bize. Dolduruşa gelip de fitnecilerin, yagmacilarin, eskiyanin, bundan nemalanacak olanlarin ekmeğine yağ sürmeyelim.
    Cevapla
  • miroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    israil amerikaya endişe yokmu
    Cevapla
  • mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Son gülen iyi güler dünya fani
    Cevapla
  • kosovali_prizren 6 yıl önce Şikayet Et
    bu protestolari abd ve israil organize etmiştir
    Cevapla
  • rrttee 6 yıl önce Şikayet Et
    senin amarikadan ne farkın var İran basına söyleşi verdiğin yer bile amarikanın aynısı sayılır İran ümmetin içine nefret ve fitneden başka bişey vermedin şimdi sıra sende sen Yok olacaksın İran
    Cevapla
  • osmanli askeri 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadasim elbette mezheb farki var ama yinede gavurun oyununa gelme irannda kaos kopsa en cok türkiye etkilenir...
    Cevapla
  • mersin öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Biraz ağır ol birader, ne bu sevinc. En azindan komsuyuz. O yikilsa senin eline ne gececek. Biz kardeş degil miyiz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor