İran'da korkunç bilanço!

İran devlet televizyonu, ülkede devam eden protestolarda gece boyunca 9 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

GİRİŞ 02.01.2018 09:59 GÜNCELLEME 02.01.2018 10:47
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Yaşanan son ölümlerle birlikte Perşembe günü başlayan eylemlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükseldi.

Yüksek enflasyon, işsizlik ve hayat pahalılığı nedeniyle ülkenin muhafazakar kentlerinden Meşhed'de başlayan gösteriler hızla birçok diğer kentine yayılmış ve gün geçtikçe rejim karşıtı bir karaktere bürünmüştü.

"İRAN'A KARŞI VEKALET SAVAŞI"

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, protestoların arkasında ABD, İngiltere ve S.Arabistan'ın olduğunu savundu. Açıklamada, "Sosyal medya ağlarında yaşanan şey, İran halkına karşı bir vekalet savaşıdır" denildi.

RUHANİ'DEN MESAJ

Cumhurbaşkanı Ruhani ise, gösterilerin bir tehdit olarak değil, insanların sorunlarını görmek için bir fırsat olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

DALGA DALGA YAYILDI

İran'da eylemler ülkenin ikinci büyük kenti Meşhed'de başlamıştı. Meşhed'de hayat pahalılığını protesto için 28 Aralık Perşembe günü başlayan gösteriler, Cuma günü 12 şehre birden yayılmış ve rejim karşıtı bir renge bürünmüştü.

2 DEVRİM MUHAFIZI DA ÖLDÜ

Öte yandan, Reca News haber sitesine göre, İsfahan eyaletine bağlı Necef Abad ilçesindeki gösterilerde ise 2 devrim muhafızı ve 2 gösterici olmak üzere, 4 kişi hayatını kaybetti.

ANKARA'DA İRAN ALARMI

İran’da yaşanan toplumsal olayların ardından Ankara’daki İran Büyükelçiliği'nin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

 

YORUMLAR 57
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    bizi kimse parcalayamaz biz 7 duvel üstümüze geldiğinde parcalanmadik canakkale de simdi mi parcalanacagiz biz nebi s.av kardeslerimi gormek isterdim bana gormeden bana iman eden kardesleriyiz biz alayiniz gelin turke kim savas acmista kazanmış alparslanin malazgirtte size oyle bir yurt aldimki ebediyen sizin olacaktır dedigi kisileriz biz turkler iz. .
    Cevapla
  • trabzon 6 yıl önce Şikayet Et
    ölen kim öldüren kim? tam belli değil
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye büyük bir pazardır yabancı sermaye ülkemizde kaos istemez şimdilik yoksa ülkemizi de sokağa dökebilirler
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    döktüler hemde tüm güçleriyle ama başaramadılar
    Cevapla
  • Millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları yazarken düşünerek ve bilerek yazın önce tarihe bir bakin tarih insanlığa hep klavuz olmuştur. İran biz Türkler kadar eski bir medeniyetin devamıdır.Onlar 1500 yıldan beri ayni topraklarda hüküm sürmüşlerdir.Zaman zaman savaşlarda yenildiler veya yendiler ancak topraklar ve insanlar aynı.. iran biz Türkler gibi köklü bir devlet anlayışına zaten sahiptir. Yönetimleri belki değişir ama yabancı istilasına boyun eğmezler.Bu durum iran için gelip geçicidir.
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    istemeyiz tabii ama yahu bu iran halkı ve yönetimi sünni lere hasım gözüyle bakıyorlar. Sevmiyorlar hatta. Rabbim bu düşmanlıklarını arada hatırlatıyor ama anlamak mesele tabii. Olayın arkasında olan amerika kafirininde Allah bin kere belasını versin. Bu bedduayı etmekten çekinmeyin. Asrın fitne başı kafire bir beddu görevdir.
    Cevapla
  • dogru söz 6 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bilahi Kurana yemin ederim eger Iran düserse Türkiye sirada Enperyalizime karsi hazir olmak lazim is citi Siyonisler Enperyalisler Sudi vahabileri üclü seytan is basinda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de tünel değil örümcek ağı: '724 kilometre uzunluk, 15 kat derinlik, 5700 giriş!'
Karadeniz gazı için yol açıldı: Türkiye artık Avrupa'ya satabilecek