BAE'den büyük skandal! Haritadan sildiler

Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Fransa'dan isim hakkını alarak kurduğu Abu Dabi Louvre Müzesi'nde, komşusu Katar'ı müzenin çocuk bölümündeki "haritadan kaldırdığı" bildirildi.

BAE'den büyük skandal! Haritadan sildiler
BAE'den büyük skandal! Haritadan sildiler
GİRİŞ 19.01.2018 12:08 GÜNCELLEME 19.01.2018 12:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Washington Institute isimli düşünce kuruluşunda yer alan Körfez uzmanı Simon Henderson imzalı bir makalede, özellikle son dönemde karşılıklı hava sahası ihlali gerekçesiyle tansiyonun yükseldiği Katar-BAE gerilimi ele alındı. 

 

 

Makalede, Abu Dabi'nin Paris'ten isim hakkı alarak kurduğu Louvre Müzesi'nin çocuk bölümünde kullanılan haritada "Katar'ın tamamen haritadan silindiğini" aktaran Henderson, müzede yapılan "bu görmezden gelmenin Fransa'nın BAE'ye sağladığı Louvre ismini kullanma anlaşmasıyla uyuşmayacağı" değerlendirmesinde bulundu. 

BAE'nin Fransa'nın en prestijli müzelerinden Louvre'a sadece isim hakkı için 520 milyon dolar ödediği aktarılmıştı. Abu Dabi'nin, "sanat kredileri, özel sergiler ve yönetim danışmanlığı" için Louvre yönetimine ek bir 747 milyon dolar ödeyeceği bilgisiyle müze, toplamda 1,3 milyar dolara yakın faturasıyla dikkati çekmişti.

İki ülke arasında gergin seyreden siyasi ilişkilere, son günlerde eklenen karşılıklı hava sahası ihlali suçlamaları bölgedeki tansiyonu daha da yükseltmişti.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. 

YORUMLAR 15
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanin parasını çar cur Edip elin gevurunu ihya ediyor bu zindiklar. Onca zorda kalmış aç susuz perişan halde müslüman var gidin oraya harcayin yuh isim hakkı ne getirecek Ali olsa ne veli olsa ne. Boşa harcanmış para yazık.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye önce davranmalı tunus libya sudan hükümetleriyle anlaşıp askeri üs kurmalı amerikan-israil kuklalarına yar etmemeli müslüman coğrafyayı
    Cevapla
  • Ayhan Demir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizi ne ilgilendiriyor katar olsa ne olmasa ne. Şimdi oturup ağlıyacam katarı nasıl silerler haritadan !! Katar diye bir ülkemi var yahu nerede bu güney afrikada mı
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi misin?
    Cevapla
  • Katarli 6 yıl önce Şikayet Et
    Demeki bunlara ingiliz igneisi tesirini gostermis eski turkiye yok yeni turkiye var benim kaybedecek birseyim yok hazir kita bekliyorum 1 metresini vermem kimseye yerin altindaki atamin kemigi sizlar ....
    Cevapla
  • durmuş 6 yıl önce Şikayet Et
    senin öyle birşey yapmana ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. sakın ağlama Katar lılar duyar da üzülürler.
    Cevapla
  • mustafali 6 yıl önce Şikayet Et
    Akıl akıl fikir versin sana...
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    siyonistlerrrr sizi uşaklar başka söze gerek yok
    Cevapla
  • hain avcısı 6 yıl önce Şikayet Et
    ebu cehilin torunlari nursuz suratsiz cirkinlwr
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...