PYD'yi tutuşturan haber! Arap ve Kürt aşiretler...

Türkiye'nin ÖSO ile birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, terör örgütü PYD’nin baskısı altında yaşamak zorunda kalan Arap ve Kürt aşiretlerini de cesaretlendirdi.

GİRİŞ 23.01.2018 11:52 GÜNCELLEME 23.01.2018 12:38
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

PYD'nin işgali altındaki aşiret yöneticileri Münbiç yakınlarındaki El-Hurda köyünde bir araya geldi.

Toplantıda aşiret yöneticileri terör örgütüne karşı birlikte mücadele etme kararı aldı. 

Afrin'in ardından başlayacak Münbiç operasyonunda da aşiretlerin Türk Ordusu'na destek olması ve terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ'a karşı mücadele etmesi planlanıyor. 

ÖSO'DA 1000'E YAKIN KÜRT SAVAŞÇI VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin içlerine doğru ilerlemeyi sürdürüyor. PYD ve onun uzantıları operasyonun Kürtlere karşı yapıldığı propagandasına sarıldı. Ancak gerçek hiç de öyle değil. Harekatın ana omurgasını oluşturan ÖSO/Suriye Milli Ordusu bünyesinde yer alan bine yakın Kürt savaşçı, PKK/PYD zulmüne karşı mücadelenin ön saflarında yer alıyor.

Milli Ordu’nun önemli komutanlarından biri de Malik El Kürdi. ÖSO, çatısı altında birçok Kürt grup bulunuyor. ÖSO’ya bağlı Cephet’ül Şamiye saflarında Kürt asıllı 300 asker Afrin operasyonunda YPG/PKK’ya karşı savaşıyor. Esad'a karşı mücadelenin ilk dönemlerinde; Selahaddin Eyyubi Tugayları, Salahaddin’in Torunları gibi Kürt gruplar yer aldı.

Ketaib Suvvar el-Kurd örgütü ise 30 Mayıs 2016’da Afrin çevresinde kuruluşunu ilan etti. Örgüt,  PYD-YPG’ye karşı savaşacaklarını duyurdu. Kürt Selamet Hareketi adlı grup da ÖSO bünyesinde savaşıyor.

YORUMLAR 21
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Selahattini eyubinin torunları bunlar. Allah ümmetin yolunu açık eylesin.
    Cevapla
  • Dost teji 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd. Dünyadaki müslümanları kırdırarak müslümanların ganimetkwrini israil ile paylaşmak ortadoğuda imparatorluk kurup müslümanları yerinden yurdun dan edip keyif sürdürmenin peşinde araplarda yalakalık yapmak için kendikerinden geçiyor uyanıkcolun araplar türkiyeyi arayacaksınız
    Cevapla
  • ehlibeyt. 6 yıl önce Şikayet Et
    ceddim hz.muhammed s.a.v. ve hz.ali r.a. kim seviyorsa onların yolunda gider .ki onlar ayakları şişene kadar rablerine ibadet ederlerdi.güzel ahlakın yegane sahibi ve islam,kur an nın yeryüzüne hakim olması için evladı-iyali bu kutlu yolda feda etmiş insanlara fayda sağlamada kendi nefislerini hiçe saymışlardı. bırakın artık alevi malevi onların hepsi fasa fiso hareketler eğer samimi iseler cem yerine islamı tebliğ için kur an ı anlatma yolunda tatbik adına yarışsınlar.ben ehli beytin mensubu biri olarak ,eğer ayakta durmuyorsa ceddim muhammed s.a.v. dini ,ey kılıçlar vurun parçalayın bedenimi diyorum.hz. hüseynin kerbelada söylediği tarihi sözü....
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kaniya varmam da ise amasyali bir is arkadsim olan alevi bir dostum un kendi aciklamalri dir tunceli alevilerinin aslinda ermeni asilli olduklarini söylemsidir
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu anlamda su bilinmeli ki!! ALEVI ler icinde de HZ ALI dostu aleviler aslinda anadolu daki ler dir tunceli bölgesi ise ermeni yahudi aslli olan alevilerdir ve bunlarin alayi pkk dhpc vs gibi asiri örgütlerin ana unsurlaridir diger anadolu alaevileri chp lidir yani alaevi alevi kürt kürt olmaktan cikmis iclerindeki bu esek arilari ni kendi sahsiyet ve sayginliklari adina temizlemek dislamak zorun´dadir inancli aleciler ve kürtler kendi iclerinde bu kansiz gurpleri teshir edip dislamali lar ki ülke icinde huzur ortami saglansin
    Cevapla
  • 1vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaptan bu konuda biraz haklıdır arkadaş.Ne yazık ki bir çok alivi vatandaşlarımız biz Müslüman türkleri sevmiyor.Yani sünni islamı içlerine sindiremiyorlar.Keşke böyle olmasa ama böyle.Özellikle bunlar türk askeri için "Rus askerine selam dur,Türk askerini arkadan vur"diye söz bile çıkarmışlardı.Bunu hiç unutmam.
    Cevapla
  • Maliden 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaptan; onlarda diğer milletler gibi ecdadımızın bizlere emanetidir. Herkesi aynı kefeye koyamazsınız. Bir gün gelir bir bakarsın onlarda bu devlet için canını, varını ortaya koyar. Kardeşliği biz bozmayalım. Söylemlerimize daha çok dikkat edelim. Bu topraklarda huzuru isteyen yahudi ve ermeniler de çok. Aleviler Candır, Kürtler Kardeşimizdir. Allah Askerimizin yardımcısı olsun. Zalime karşı muzaffer kılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı