İdlib’e hava saldırıları sürüyor: 8 ölü 12 yaralı

Suriye'de İdlib gerginliği azaltma bölgesine düzenlenen hava saldırısında 4'ü kadın ve çocuk, 8 sivil hayatını kaybetti, en az 12 sivil yaralandı.

İdlib’e hava saldırıları sürüyor: 8 ölü 12 yaralı
İdlib’e hava saldırıları sürüyor: 8 ölü 12 yaralı
GİRİŞ 24.01.2018 21:21 GÜNCELLEME 24.01.2018 21:21

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, "Saldırı, Rus uçakları tarafından İdlib’in  güneybatısındaki Bisenkera köyüne vakum bombası ile düzenlendi. 8 sivil öldü. 12'den fazla sivil yaralandı." dedi.

Hac Yusuf, "Rus uçakları, saldırılarda kullanılması uluslararası  anlaşmalarla yasaklanmış olan vakum bombası kullandı. Hava saldırılarında  hayatını kaybedenlerden 4'ü kadın ve çocuk." şeklinde konuştu.
 
Sivil savunma ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini  ifade eden Hac Yusuf, yaralıların bölgedeki sağlık merkezlerine götürüldüğünü  söyledi.
 
İdlib gerginliği azaltma bölgesine son bir buçuk ayda yoğunlaşan hava  saldırılarında en az 135 sivil öldü, 265'den fazla sivil yaralandı.
 
Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib ili, 4-5 Mayıs  2017'deki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti. Ancak  askeri muhalif ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölge, halen Esed  rejimi ve zaman zaman Rusya’nın saldırılarına maruz kalıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçim için kritik karar! Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran hamle
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi