Fransa'dan bir küstah hamle daha!

Afrin'de terör hedeflerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili küstahça ifadeler kullanan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu kez 1915 olaylarını gündeme getirerek provokatif tavrını sürdürdü.

Fransa'dan bir küstah hamle daha!
Fransa'dan bir küstah hamle daha!
GİRİŞ 31.01.2018 20:55 GÜNCELLEME 31.01.2018 20:56
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili Suriye'nin kuzeyini 'işgal eylemine dönüşmemeli' diyerek Ankara'yı kızdıran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'da sözde 'Ermeni Soykırımını Anma Günü' ilan edileceğini duyurdu.

Fransa'da Ermeni diasporasının çatı örgütlenmesi olan Ermeni Teşkilatları Koordinasyon Konseyi'nin (CCAF) yıllık yemeğine katılan Macron, "Ermeni soykırımının tanınması ve adalet için mücadele hepimizin mücadelesidir. Bu mücadeleyi, soykırımı anma gününü destekleyerek yürütüyoruz" dedi.

 

"SOYKIRIMI İNKAR TASARISI YENİDEN PARLAMENTOYA GELECEK"

Deutsche Welle Türkçe'den Kayhan Karaca'nın haberine göre  Fransa Cumhurbaşkanı, 30 dakikalık konuşmasında, sözde 'Ermeni Soykırımı'nın tanınması mücadelesinin aynı zamanda soykırımın inkarıyla mücadeleden geçtiğini, Fransız parlamentosunun gelecek aylarda bu konuyu yeniden gündemine almasının çok önemli olduğunu' söyledi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE AYKIRILIKTAN İPTAL EDİLMİŞTİ

Fransız parlamentosu tarafından 2011 yılında kabul edilen 'Ermeni Soykırımı'nı inkarın cezalandırılmasına yönelik yasa', Şubat 2012'de ifade özgürlüğü ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Fransız Anyasa Konseyi tarafından iptal edilmişti.

PİŞKİN ÇIKIŞ: TERÖR, GÖÇ KONULARINDA TÜRKİYE'YE İHTİYAÇ VAR

''Türkiye'yle diyalog diyalog olmazsa Fransa'nın mesajının boşta kalacağı düşüncesindeyim" diyen Macron, 'terörle mücadele ve göç krizi gibi konularda Fransa'nın müttefike ihtiyacı olduğunu' belirtti.

YORUMLAR 208
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    fransız değil yahudi macron !!fransa amerika yahudilerin devleti bir tane daha var onuda siz bulun !!!!
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu fransız gavuru cezayirde milyonlarca insanı katletti. Bu yapılan katliam soy kırım değilmi? Biz niçin bu kartı kullanmıyoruz?
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    gavurun dostlugu OLMAZ gavur gavurlugunu yapacak ALLAHIN ayeti var.siz cezayir de ne yaptınız TÜRKİYE de cezayirde ki katliamı soykırımı meclise getirip kafir fransıza anladıgı dilden cevap vermeli bunu yaparsın REİS.
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahim ne büyüksün,güç ve kuvvet ver bu türk vataninda yaşayan millette!degerli bir politikaci idi,birakti kitaplar yazdi,islami yakindan uzaktan iýi bilen dünya insani,kitabinda ve tv.davetlerinde yazdigi söyledigi...FRANSIZ LAR,INGILIZLER KADAFIYE MILYARLARCA DOLAR KARŞILIGINDA SILAH SATTILAR (SARKOZY ÖNCÜLÜGÜNDE)SILAHLARI YOK ETTIKLERI GIBI,KADAFIYI DE ÖLDÜRDÜLER.EGER ISLAM ALEMINI TOPYEKÜN GÖRÜRSEK BIR TEK ARZULARI VARDIR! ODA INTIKAM,INTIKAM,INTIKAM.
    Cevapla
  • abdulhamit han 6 yıl önce Şikayet Et
    Kobanideki üssünüzü başınıza yıkacağız...daha yeni bismillah dedik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...