Kanada'dan Afrin açıklaması

Kanada Dışişleri Bakanı Freeland, 'Kanada, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini kabul etmektedir' dedi.

Kanada'dan Afrin açıklaması
Kanada'dan Afrin açıklaması
GİRİŞ 01.02.2018 21:44 GÜNCELLEME 01.02.2018 21:53

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Türkiye’nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Kanada, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini kabul etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakan Freeland, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Açıklamada Freeland, Kanada'nın, Suriye'nin kuzeyindeki düşmanlıkların artmasından derin endişe duyduğu ve durumu sivillere olan etkisi de dahil yakından takip ettiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİNİ KABUL EDİYORUZ AMA DEAŞ'A ODAKLANALIM"

"Kanada, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini kabul etmektedir. Bununla birlikte sükunet çağrısı yapıyor, sivilleri korumak ve uluslararası insancıl hukuka tamamen saygı göstermek için mümkün olan her türlü çabanın gösterilmesini istiyoruz. DEAŞ'ı yenmek için odaklanmaya devam etmeliyiz. Bu ortak hedefe ulaşmada, rolleri ve fedakarlıklarını tanıdığımız ve değer verdiğimiz bölgedeki tüm dostlarımızla ve müttefiklerimizle kapsamlı ve gayretli çaba gerekiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • savas 8 yıl önce Şikayet Et
    yarin avusturalya sonra yeni zellanda sonra amerika daki uc dort eyalet bu sarsinti taslari yerinden oynattimi ki inglizler bu isin icine girdi
    Cevapla
  • doğru açıklama 8 yıl önce Şikayet Et
    kanadanın olaylarla bir ilgisi yok. ayrıca tamamen dürüstçe ve doğru yaklaşımlarından dolayı kanadaya teşekkür ederiz. türkiye hiç bir terör örgütünün kanadada veya herhangi bir avrupa ülkesinde bomba patlatmasına veya terör eylemi yapmasına asla izin vermez, vermedi, vermeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karadeniz'de tehlikeli oyun: hedef Türkiye mi?
Bir vekil partisinden istifa etti, grup düştü! Kılıçdaroğlu ve Yeniden Refah iddiası