ABD, Deyrizor'da Rus yapımı bir tankı vurdu

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun Suriye'nin Deyrizor kentinin güneyinde yer alan Tebiye köyü yakınlarında koalisyon askerlerinin de bulunduğu alana ateş açan bir Rus yapımı T-72 tankını vurduğu bildirildi.

GİRİŞ 13.02.2018 20:11 GÜNCELLEME 14.02.2018 09:46
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

AA muhabirine açıklama yapan Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık  Operasyonu sözcüsü Albay Ryan Dillon, "Koalisyon kuvvetleri 10 Şubat'ta nefsi müdafaa amacıyla hareket ederek Tebiye yakınlarında bir T-72 tankını vurdu."  ifadelerini kullandı.

Albay Dillon, tankın koordinasyonlu bir şekilde SDG (PYD/PKK paravanı)  ve koalisyon güçlerinin bulunduğu konumlara dolaylı atış yaptığını ve koalisyon mevzilerinin tankın menzilinde olduğunu kaydetti.

 

Dillon, "Koalisyon yetkilileri, birbirimizin kuvvetlerini tehlikeye  sokacak yanlış algı ve hesaplamalardan kaçınmak üzere Rus mevkidaşları ile temas  sağladı." ifadesini kullandı.

Albay Dillon tankın kime ait olduğuna dair detaylar vermedi.

YORUMLAR 50
  • budur 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye kendi güvenliğini sağlamak için hiç bir ülke ile anlaşmak zorunda değil, hiç bir ülkeye hesap vermek zorunda da değil. türkiye ülkesine bir tehdit mevcut ise silahlar türkiyeye çevrilmiş ise türkiyenin askeri doktrinine göre türkiye ateşlensin veya ateşlenmesin, düşman silahlarını yok eder. türkiye kendi güvenliğine yönelik tehditleri ortadan kaldırma hakkını saklı tutar. gereğinde bu hakkı en şiddetli bir biçimde kullanır. türkiye dostlarına çiçekle, dostlukla, yardımla, merhametle; düşmanlarına ise kahredici ve yok edici bir ateşle cevap verir.
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Aklı sıra Türkiye'ye gözdağı veriyor.
    Cevapla
  • nefis 6 yıl önce Şikayet Et
    neyin nefsi müdafası lan. orası senin evinmi. orda bulunma hakkını kim verdi sana.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    yalancı köpek abd.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin gerçek sahibi nerde önüne gelen orda savaşıyor kim kimi niçin vuruyor belli değil....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü