UNİCEF'ten şok Yemen raporu; Her 10 dakikada bir çocuk ölüyor

İç savaşın sürdüğü Yemen'de yaklaşık 400 bin çocuğun yetersiz beslenme yüzünden ölüm riski taşıdığını belirten UNICEF Direktörü Henrietta Fore, "Her 10 dakikada bir çocuk yetersiz beslenme basit hastalıklar yüzünden ölüyor" dedi.

UNİCEF'ten şok Yemen raporu; Her 10 dakikada bir çocuk ölüyor
UNİCEF'ten şok Yemen raporu; Her 10 dakikada bir çocuk ölüyor
GİRİŞ 23.08.2021 21:24 GÜNCELLEME 23.08.2021 21:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), iç savaşın yedinci yılına girdiği Yemen'de her 10 dakikada bir çocuğun yetersiz beslenme ve aşıyla önlenebilecek hastalıklar yüzünden hayatını kaybettiğini açıkladı.

UNICEF Direktörü Henrietta Fore, Yemen'deki insani duruma ilişkin BM Güvenlik Konseyine brifinginde, sadece bu yıl özellikle Hudeyde ve Marib çevresinde devam eden çatışmalarda 1,6 milyon çocuğun yerinden edildiğini söyledi.

"400 BİN ÇOCUK ÖLÜM RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"

Yemen'de 11,3 milyonu çocuk, yaklaşık 21 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğuna dikkati çeken Fore, "2,3 milyon çocuk aşırı derecede yetersiz besleniyor ve yaklaşık 400 bin çocuk aşırı derecede yetersiz beslenme yüzünden ölüm riskiyle karşı karşıya. Her 10 dakikada bir çocuk yetersiz beslenme ve aşıyla önlenebilecek hastalıklar yüzünden ölüyor." dedi.

BM Yemen Özel Temsilciliği görevini İsveçli diplomat Hans Grundberg'e devredecek olan Martin Griffiths de Yemen'deki kıtlık riskine dikkati çekerek yaklaşık 5 milyon kişinin kıtlığın eşiğinde olduğunu söyledi.



Ülkede yedinci yılına giren çatışmalarda, binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Yemen'de, iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaştı.

BM'ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

YORUMLAR 3
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüz aydın olsun sayenizde
    Cevapla
  • %100 TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım suudi arabistan kralını ailesini ve tüm soyunu kurut ve onların belasını ver. Yanı başlarında can veren her çocuk için suud ve ailesine bir bela ver. Yemendeki bu durumun sorumlusu suud ailesidir.
    Cevapla
  • diyarbakırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece türkiyedeki yapılan heykeller yasaklansa birçok kişiye gıda yardımı yapabiliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı